168 millió forintos támogatást kapott Tihany: mutatjuk, mire költötték ezt a rengeteg pénzt

MTI   
  Megosztom
168 millió forintos támogatást kapott Tihany: mutatjuk, mire költötték ezt a rengeteg pénzt

Új bölcsőde és óvoda nyílik Tihanyban - közölte a település önkormányzata. Azt írták, hogy a beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósultak meg.

A fejlesztés eredményeként korszerű bölcsődei részleget építettek és szereltek fel közel 168 millió forint támogatásból. A 12 férőhelyes bölcsődei csoporthoz kapcsolódóan alakították ki a szükséges egyéb helyiségeket is, a bölcsődei csoportszobát, mosdót, öltözőt

- tették hozzá.

Az energiahatékonysági szempontokat is figyelembe véve napelemeket telepítettek a telek elkerített részén. Az épület fűtéséről és hűtéséről levegős hőszivattyú gondoskodik, a nyílászárók háromrétegű hőszigetelő üvegezésűek.

A földszinten található óvoda és bölcsőde a parkoló szintjéről akadálymentesen közelíthető meg, és a középületben kialakítottak egy akadálymentes mosdót is. Az óvoda fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programtól csaknem 554 millió forintos támogatásból és az önkormányzat közel 15 millió saját forrás felhasználásával valósult meg.

A fejlesztés eredményeként "korszerű, minden igényt kielégítő új óvodai részleg építése és felszerelése valósult meg". A 60 férőhelyes óvodához kapcsolódóan 3 csoportszoba, mosdók, öltözők is készültek

- írták.

Az energetikai egység a napelemekkel és a hőszivattyúval a bölcsőde mellett az óvodát is ellátja. A fejlesztések eredményeként három új bölcsődei munkahely is létrejön, a közös megnyitót szeptember 1-jén tartják

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tihany

önkormányzat

terület- és településfejlesztési operatív program

bölcsőde

óvoda