Több millió magyar nyugdíjas örülhet a hírnek: mégis lesz idén emelés?

Portfolio   
  Megosztom
Több millió magyar nyugdíjas örülhet a hírnek: mégis lesz idén emelés?

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan pont kerülhet egy, a nyugdíjasok szempontjából fontos kérdés végére. Az elmúlt hónapokban ugyanis több millió magyar nyugdíjas várt arra, hogy eldőljön, melyik forgatókönyv érvényesül az idei inflációval kapcsolatban.

A kormány amikor frissíti inflációs várakozását az idei évre az első 8 hónap inflációs adata alapján, akkor milyen új prognózist mond be. Ha 15%, vagy az alattit, akkor nem kellett volna kifizetni a visszamenőleges emelést novemberben, ha viszont 15% felettit, akkor törvényi kötelezettsége pluszt adni a nyugdíjasoknak.

A Portfolio azt írja, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tegnapi bejelentése szerint a kormány mostani várakozása szerint 17,5-17,7% lehet. Ez pedig meghaladja az év elejei 15%-os inflációs prognózist, valamint a nyugdíjemelés 2023-as mértékét.

Ez alapján szinte biztosra vehető, hogy a kormány hamarosan dönt a visszamenőleges nyugdíjemelésről, amelyet szokás szerint novemberben fizethet ki a 2,5 millió érintettnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

nyugdíjemelés

portfolio