Több millió magyar nyugdíjas örülhet a hírnek: mégis lesz idén emelés?

Portfolio   
  Megosztom
Több millió magyar nyugdíjas örülhet a hírnek: mégis lesz idén emelés?

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan pont kerülhet egy, a nyugdíjasok szempontjából fontos kérdés végére. Az elmúlt hónapokban ugyanis több millió magyar nyugdíjas várt arra, hogy eldőljön, melyik forgatókönyv érvényesül az idei inflációval kapcsolatban.

A kormány amikor frissíti inflációs várakozását az idei évre az első 8 hónap inflációs adata alapján, akkor milyen új prognózist mond be. Ha 15%, vagy az alattit, akkor nem kellett volna kifizetni a visszamenőleges emelést novemberben, ha viszont 15% felettit, akkor törvényi kötelezettsége pluszt adni a nyugdíjasoknak.

A Portfolio azt írja, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tegnapi bejelentése szerint a kormány mostani várakozása szerint 17,5-17,7% lehet. Ez pedig meghaladja az év elejei 15%-os inflációs prognózist, valamint a nyugdíjemelés 2023-as mértékét.

Ez alapján szinte biztosra vehető, hogy a kormány hamarosan dönt a visszamenőleges nyugdíjemelésről, amelyet szokás szerint novemberben fizethet ki a 2,5 millió érintettnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

nyugdíjemelés

portfolio