Odaszólt Lázár János a MÁV-nak: a vezetők ne okoskodjanak, csinálják, amire utasítja őket

HelloVidék   
  Megosztom
Odaszólt Lázár János a MÁV-nak: a vezetők ne okoskodjanak, csinálják, amire utasítja őket

„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem talál meg 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk, az tegye le a lantot”– így reagált Lázár János a Szabad Európának azután, hogy a MÁV vezetése arra kérte őt, szerezzen forrást a pénzügyminisztertől az 1-es vasúti főút helyreállítására, írja a 444.hu.

A közlekedésért is felelős miniszter kedden tartott sajtótájékoztatót a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmeggyes határában, ahol elmondta, az M3-as autópálya és a magyar-román határ között két szakaszban épülő sztráda első, huszonnyolc kilométer hosszú szakaszának építéséhez kezdhetett hozzá a Duna Aszfalt mintegy 175 milliárd forintos beruházással. Az új autópályát nem sokkal azután jelentette be Lázár, hogy augusztus 1-jén bezárt tíz vasúti mellékvonalat.

Lázár a sajtótájékoztatón elmondta, a Bécsbe tartó, Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon súlyos műszaki probléma állt elő, ami miatt a műszaki egyetem jelenleg is felülvizsgálatot tart és azonnali intézkedésre utasította a MÁV-ot.

Ha nem lépünk azonnal, akkor le kell zárni a vonalat, amely beláthatatlan következményekkel járna a személyszállításra és áruszállításra is

- mondta Lázár, miután 120-ról 100 km/órára lassították a forgalmat. Szerinte ha azonnal beavatkoznak, három-négy hónapon belül helyreállhat a „rend”, de ha késlekednek, pár hónapon belül 40 km/órára kell levinni a sebességet, vagyis harminc-negyven perccel is megnőhet a Budapest–Hegyeshalom közötti utazás hossza.

Arra szeretném kérni a sajtón keresztūl a MÁV vezetését, hogy ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást.

Ezután közölte azt is, hogy a MÁV évi költségvetése nyolcszázmilliárd forint, amiben meg kéne találni azt a 32 milliárdot, amivel „később elszámolnak”.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lázár jános

miniszter

máv

vasútvonalak

autópálya

m3-as autópálya