Így áll most a helyzet a napelemfronton: ki nem találod, melyek a top magyar települések

Pénzcentrum   
  Megosztom
Így áll most a helyzet a napelemfronton: ki nem találod, melyek a top magyar települések

Újabb fordulathoz érkezett a napelemes ügye Magyarországon, miután visszavonulót fújt a kormány a szaldóelszámolás szigorításának tervétől. Így aki még idén belevágott a projektbe, egyelőre megnyugodhat. Még mindig nagy a bizonytalanság viszont annak kapcsán, milyen rendszer vonatkozik majd azokra, akik újonnan telepítik a napelemet - írta a Pénzcentrum.

Lassan egy éve tart a huzavona a napelem-telepítés körül, így ennek - illetve közvetve a rezsiemelésnek - hatására felértékelődtek az olyan ingatlanok, ahol már el van látva a ház napelemmel. A Pénzcentrum cikkében most azt vizsgálta - a KSH Népszámlálási adatbázisában elérhető friss 2022-es adatok alapján-, hogy melyek azok a települések, ahol a legnagyobb arányú a napelemes ellátottság, és ezekben hogyan változott a lakónépesség az elmúlt bő egy évtized során.

A TOP30-as listára főként kisfalvak kerültek.

A legnépesebb köztük Kozármisleny városa, ahol a 2022-es népszámlálási adatok alapján 6 668 fő lakott és a házak 16,5 százalékánál telepítettek már napelemet. Magyarországon az összes települést figyelembe véve ez az arány 4,1 százalékos.

A toplistát a Fejér megyei Nadap vezeti, ahol a házak ötöde napelemmel ellátott. Nadap már korábbi elemzéseinkben is felbukkant toplistákon, amelyekben a lakosságszám növekedést vizsgáltuk, ugyanis 2011 óta 36,5 százalékkal nőtt a lakosok száma. A következő három helyet Keszü, Márkó és Hercegkút szerezték meg, szintén kistelepülések. Hercegkúton viszont a lakosságszám az országos átlagnál is nagyobb csökkenést mutat. Az ötödik helyen a már említett Kozármisleny áll.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

napelem

napenergia

takarékoskodás

rezsi

áram

vidék

pénzcentrum