Fellélegezhetnek az alföldi nagyvárosban: új négysávos főút épül, sokezer autóst érint

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek az alföldi nagyvárosban: új négysávos főút épül, sokezer autóst érint

Négysávosítják a 35-ös főút Józsa és Debrecen közti szakaszát, ehhez kapcsolódóan pedig a józsai elkerülő is megépülhet, amivel nagyon sok helyi lakos életét könnyítik meg - írja a MagyarÉpítők.hu

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a TED-en közzétette a Debrecen-Józsa északi tehermentesítő út tervezési közbeszerzését. A Debrecenhez tarozó városrész északi elkerülője kétsávos főútként jön létre az M35-ös autópálya és a 35-ös főút között a hirdetmény szerint. A közbeszerzés utal az M35-ösön már korábban megépült új Józsai csomópontra is, amelyhez az országos közúti kapcsolat biztosítása a projekt egyik célja, a másik pedig Józsa tehermentesítése.

Napi 23 ezer autó használja ezt a folyosót. A tervezendő elkerülő mintegy 3,4 km hosszú, amely csatlakozik a debreceni önkormányzat beruházásában megvalósuló józsai bekötőúthoz. Az ÉKM beruházását az indokolja, hogy az egyre nagyobb méretű debreceni ipari és infrastrukturális fejlesztések egyre nagyobb forgalmat generálnak a környéken, ugyanakkor a Józsáról és Hajdúböszörményből ingázók száma is jelentős a 35-ös főúton. A dehir.hu-n megjelentek szerint a Hajdúböszörmény felől-felé 10 ezer gépjármű érkezik naponta, ehhez jön hozzá Józsáról 13 ezer jármű, ami azt jelenti, hogy a Debrecenbe bevezető Böszörményi úton 23 ezer autó jelenik meg minden nap.

A helyi közlekedésfejlesztés egy másik kulcseleme a 35-ös főút Józsáig történő négysávosítása. A dehir.hu fent idézett cikkéből az is kiderült, a józsai önkormányzatnak az a célja, hogy a Debrecen felé irányuló forgalmat szétosszák, és ehhez szeretnének minél több útvonalat felkínálni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fejlesztés

építkezés

elkerülő út

közlekedés

35-ös főút

debrecen