Több száz milliós beruházás Békésben: hatalmas ipari csarnok épül

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás Békésben: hatalmas ipari csarnok épül

Háromszáz millió forint uniós támogatásból épül új, 650 négyzetméteres ipari csarnok a Békés vármegye névadó településén. Az önkormányzat a helyi vállalkozások  ingatlanfejlesztését kívánja átvállalni.

A beruházás során az önkormányzat egy saját tulajdonú telken nyolc, egyenként 81,5 négyzetméter alapterületű csarnokegységet épít majd fel, és felújít egy a telken található, jelenleg kihasználatlan irodaépületet.

A projekt megvalósításával az önkormányzat a helyi vállalkozások infrastruktúrafejlesztéssel járó ingatlanfejlesztését kívánja átvállalni

A fogadóépület teljes tetőszerkezete alkalmas lesz napelemek telepítésére, így annak hőenergia-igényét 50 százalékot meghaladó mértékben megújuló energiával lehet majd biztosítani.

A tervek elkészültek, engedélyeztetés alatt állnak a Magyar Államkincstárnál, ezután lehet kiírni a közbeszerzést a kivitelezésre - tette hozzá a mintegy 18 ezer lakosú város vezetője. A projekt várhatóan 2026 elején zárul.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

csarnok

uniós támogatás