400 millió forint támogatást kapott az alföldi intézmény: erre költik az "ingyenpénzt"

MTI   
  Megosztom
400 millió forint támogatást kapott az alföldi intézmény: erre költik az ingyenpénzt

Uniós támogatással csaknem 400 millió forintból újították fel a szegedi Felsővárosi Óvodát, ez a tizennegyedik ilyen intézmény, amelyet korszerűsítettek a városban 2017 óta - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.


 


 

A 108 férőhelyes, 924 négyzetméter alapterületű, három épületrészből álló, panel technológiával épült óvodát 1981-ben adták át. Az intézmény hat csoportjába integráltan járnak autista és sajátos nevelési igényű gyerekek is.

Az elmúlt hónapokban a homlokzatot és a lábazatot hőszigeteléssel látták el. A teljes tető hő- és vízszigetelést kapott, a lapostetőkön zöldtető készült, ahova pozsgás növényeket ültettek be és napelemeket telepítettek, így az üzemeltetéshez megújuló energiát is felhasználnak majd. Szinte az összes külső nyílászárót lecseréltek, a napsugárzásnak kitett oldalon lamellás árnyékolókat szereltek fel.

A részben akadálymentesített épületben új elektromos hálózatot építettek ki, a lámpatesteket korszerű led-világításra cserélték. Az épület fűtési rendszerét teljesen felújították.

Szegeden 2017 óta tizennégy óvodát korszerűsített az önkormányzat csaknem 4 milliárd forint uniós támogatás mellett 571 millió forint saját forrásból - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvoda

szeged

felújítás

uniós támogatás