Több ezer család energiaellátását fedezheti ez az új napelempark: itt vannak részletek!

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer család energiaellátását fedezheti ez az új napelempark: itt vannak részletek!

Új naperőművet építenek Kecskeméten, a beruházás évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát tud majd megtermelni, ami több mint 12 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségeltét fedezheti majd.

A MVM Zöld Generáció Kft. egy új, 23,8 MWp beépített teljesítményű naperőművet épít európai uniós támogatással Kecskeméten. A 9,748 milliárd Ft-os beruházást 41%-ban támogatásból, 59%-ban saját forrásból finanszírozza az MVM Csoport.

A beruházás során egy 23,8 MWp beépített teljesítményű napelemes erőművet fognak létesíteni a Borbás városrész közelében, mellyel hozzájárul Magyarország klímapolitikai célkitűzéseinek eléréséhez. A beruházás tervezett összköltsége 9,748 milliárd Ft, melyhez 4,025 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt az Európai Unió a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

A napelemes rendszer évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát tud majd megtermelni, ami több mint 12 000 háztartás éves villamosenergia-szükségeltét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 27 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid kibocsátása. Az erőmű a tervek szerint 2023 végén kezdheti meg a kereskedelmi üzemet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

beruházás

megújuló energia

kecskemét