Több ezer család energiaellátását fedezheti ez az új napelempark: itt vannak részletek!

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer család energiaellátását fedezheti ez az új napelempark: itt vannak részletek!

Új naperőművet építenek Kecskeméten, a beruházás évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát tud majd megtermelni, ami több mint 12 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségeltét fedezheti majd.

A MVM Zöld Generáció Kft. egy új, 23,8 MWp beépített teljesítményű naperőművet épít európai uniós támogatással Kecskeméten. A 9,748 milliárd Ft-os beruházást 41%-ban támogatásból, 59%-ban saját forrásból finanszírozza az MVM Csoport.

A beruházás során egy 23,8 MWp beépített teljesítményű napelemes erőművet fognak létesíteni a Borbás városrész közelében, mellyel hozzájárul Magyarország klímapolitikai célkitűzéseinek eléréséhez. A beruházás tervezett összköltsége 9,748 milliárd Ft, melyhez 4,025 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt az Európai Unió a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

A napelemes rendszer évi átlagban mintegy 99 687 GJ villamos energiát tud majd megtermelni, ami több mint 12 000 háztartás éves villamosenergia-szükségeltét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 27 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid kibocsátása. Az erőmű a tervek szerint 2023 végén kezdheti meg a kereskedelmi üzemet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

beruházás

megújuló energia

kecskemét