Újabb szárnybezárás: ezen a vidéki vonalon is megszűnik a vasúti személyszállítás

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb szárnybezárás: ezen a vidéki vonalon is megszűnik a vasúti személyszállítás

Újabb vasúti szárnybezárásra kerül sor, ezúttal a Gödöllői Erdei Vasút szűnik meg október másodikával, a helyzet előtt a kisvasutat működtető egyesület értetlenül, csalódottan áll.

A Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán jelentette be kedden, hogy októbertől nem jár többé - számolt be róla a Telex. A bejegyzés szövege szerint 2017-ben kezdte a munkálatokat az egyesület, akkor még a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve.

Kisvasút létrejöttének célja az egyesületünk által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az Arborétum turisztikai felfuttatása is célkitűzés volt. Ennek sikerét az elmúlt évek drasztikus látogatószám növekedése is mutatja

– írták.

Mint ahogy fogalmaztak időközben az arborétum kezelőt váltott, és a Pilis Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek, aki viszont más koncepcióban szeretné hasznosítani a területet, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudnak. Az egyesület köszöni a sok támogatást, és azt írják, nem szeretnének mindent veszni hagyni, szeretnék projektjüket átmenteni és folytatni máshol. Erre jelenleg is több lehetőség kínálkozik.

A továbbiakban ezután is várjuk Cégek, Önkormányzatok, Magánszemélyek és minden olyan legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkező szervezeti formák megkereséseit, ahol a turizmus fejlesztésben látják a jövőt

– írják azzal, hogy utolsó kisvasúti napjuk szombaton lesz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

bezárás

vasút

kisvasút