Gigaberuházás: a LEGO 54 milliárd forintból 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás: a LEGO 54 milliárd forintból 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán

A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja és geotermikus projektet tervez - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán.

A tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a cég 54 milliárd forint értékben bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait a 2023-2025-ös időszakban. A fejlesztést az állam 4,3 milliárd forinttal támogatja, így hozzájárulva 300 új munkahely létrehozásához.

Beszédében kiemelte, hogy a játékgyártónak fontos célja a környezetbarát működés, ezért a jövőben a napelempark bővítését, a geotermikus energiahasználatot célzó beruházásokra is sor fog kerülni, ami megerősíti Magyarország pozícióját a világ azon húsz állama között, amelyek károsanyag-kibocsátásuk csökkentése mellett képesek a gazdasági teljesítményük növelésére.

Méltatta Kelet-Magyarország utóbbi évekbeli "elképesztő fejlődését" is, és kiemelte, hogy mára kemény munkával sikerült kiegyensúlyozni hazánk tőkevonzó képességét. Példaként említette azt is, hogy Nyíregyházán 2014 óta 18 olyan nagyberuházói döntés született, amelyet a kormány anyagilag is támogatott.

A miniszter elmondta, hogy a dán vállalatok fontos szerepet játszanak hazánkban, a húsz legnagyobb beruházói közösség között vannak. A kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly 16 százalékkal bővült, és idén is 10 százalék feletti növekedést regisztráltak eddig. Közölte, a magyar műanyagipar teljesítménye, a LEGO-nak is köszönhetően, 2022-ben, 15 százalékos növekedést követően, elérte a 3600 milliárd forintot, és a lendület a jelek szerint kitart.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lego gyár

nyíregyháza

beruházás

beruházások