Több mint 570 milliót költötte fejlesztésre Mórahalmon: mutatjuk, mire ment el a pénz

MTI   
  Megosztom
Több mint 570 milliót költötte fejlesztésre Mórahalmon: mutatjuk, mire ment el a pénz

Uniós támogatással, több mint 570 millió forintból korszerűsítették a csapadékelvezető-rendszert Mórahalmon, a homokháti kisvárosban csaknem kilenc kilométer vezetéket építettek vagy újítottak föl - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a bruttó 574,4 millió forint értékű projekt eredményeként a Csongrád-Csanád vármegyei település belterületének minden városrészén megoldott a csapadékvíz szakszerű kezelése. A villámárvizek kezelése, illetve a belsőségi csatorna tehermentesítése érdekében egy 2350 köbméter térfogatú záportározót alakítottak ki, megépült a hozzá szükséges 605 méter hosszú leürítő csatorna, továbbá 18 méteres áteresszel bővítették a belsőségi csatorna alsó szakaszát.

A Kissori úti lakónegyed utcáin, valamint a Kissori út egy szakaszán 1530 méter hosszan, valamint a Bástya sori főgyűjtőcsatorna második öblözetében 2860 méter hosszan új csatorna épült. Hat utcában, csaknem 2,5 kilométer hosszan elvégezték a csapadékelvezető-csatorna rekonstrukcióját, a Szegedi út mentén több mint egy kilométeren burkolt medrűvé, 274 méteren pedig zárttá építették át a csatornát, és itt egy új szivattyú gondoskodik az összegyűlő víz átemeléséről. A projekt kivitelezője a Móra-Kő Betonelem-gyártó Szociális Szövetkezet volt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mórahalom

fejlesztés

korszerűsítés