Több mint 570 milliót költötte fejlesztésre Mórahalmon: mutatjuk, mire ment el a pénz

MTI   
  Megosztom
Több mint 570 milliót költötte fejlesztésre Mórahalmon: mutatjuk, mire ment el a pénz

Uniós támogatással, több mint 570 millió forintból korszerűsítették a csapadékelvezető-rendszert Mórahalmon, a homokháti kisvárosban csaknem kilenc kilométer vezetéket építettek vagy újítottak föl - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a bruttó 574,4 millió forint értékű projekt eredményeként a Csongrád-Csanád vármegyei település belterületének minden városrészén megoldott a csapadékvíz szakszerű kezelése. A villámárvizek kezelése, illetve a belsőségi csatorna tehermentesítése érdekében egy 2350 köbméter térfogatú záportározót alakítottak ki, megépült a hozzá szükséges 605 méter hosszú leürítő csatorna, továbbá 18 méteres áteresszel bővítették a belsőségi csatorna alsó szakaszát.

A Kissori úti lakónegyed utcáin, valamint a Kissori út egy szakaszán 1530 méter hosszan, valamint a Bástya sori főgyűjtőcsatorna második öblözetében 2860 méter hosszan új csatorna épült. Hat utcában, csaknem 2,5 kilométer hosszan elvégezték a csapadékelvezető-csatorna rekonstrukcióját, a Szegedi út mentén több mint egy kilométeren burkolt medrűvé, 274 méteren pedig zárttá építették át a csatornát, és itt egy új szivattyú gondoskodik az összegyűlő víz átemeléséről. A projekt kivitelezője a Móra-Kő Betonelem-gyártó Szociális Szövetkezet volt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mórahalom

fejlesztés

korszerűsítés