25 milliárdos beruházás Székesfehérváron: mutatjuk, mire kapta az ingyen pénzt a város

MTI   
  Megosztom
25 milliárdos beruházás Székesfehérváron: mutatjuk, mire kapta az ingyen pénzt a város

Nincsenek könnyű helyzetben a vállalkozások: a forráshiány, a kereslet visszaszorulása, a globális visszaesés, a megnövekedett energiaárak minden szektorban éreztetik a hatásukat. Segítünk az alkalmazkodásban: Székesfehérvárra érkezik a Portfolio gazdasági rendezvénysorozata, október 10-én egész délutános programsorozattal adunk lendületet a vállalkozásoknak.

A legfontosabb mutatók szerint a magyar gazdaság 27 éve nem teljesített olyan gyengén mint most, még a 2008-2009-es pénzügyi válságban is rövidebb volt a visszaesési időszak. A KSH felméréseiből kiderül, hogy jelenleg négy egymást követő negyedévben esett vissza negyedéves alapon a hazai gazdasági teljesítmény. A legfrissebb negyedéves beszámolók alapján különösen a kiskereskedelem, az ipar és az építőipar került mélypontra.

A reálbérváltozás még nem tudta utolérni az inflációt, az elmúlt időszak rossz tapasztalatai is óvatosságra intik a keresleti oldalt, így ezen a téren fellendülés nem tapasztalható. Egyre komolyabb problémaként jelentkezik az uniós források elmaradása és a globális recesszió hatása az itthoni termelékenységre.

A kormányzat a fellendülésben bízik, az uniós átlag feletti teljesítést ígérnek a 2024-es évben, azonban a vállalkozóknak egy egyre inkább elhúzódó időszakban kell nehéz gazdasági körülmények között helytállniuk. A bizonytalanság érzése dominál, a tartalékok sok cégnél fogynak, komoly kihívást jelent a hitelfelvétel is. A nehézségek kreativitást, nagyfokú rugalmasságot és türelmet kívánnak meg egyre több gazdasági szereplőtől.

A Portfolio országos rendezvénysorozatának keretein belül idén ősszel járt már a portál Nyíregyházán, következő állomásuk pedig Székesfehérvár és Pécs lesznek.

Rendezvényeinken gazdasági előadásokkal, tudás- és tapasztalatmegosztással, gyakorlati tanácsokkal szeretnénk ösztönözni a kis- és középvállalkozásokat a további fejlődésre, utat mutatni számukra a hatékony válságkezeléshez.

A roadshow október 10-én érkezik Székesfehérvárra, ahol egy délutánon át ingyenes szakmai programokkal nyújt segítséget a helyi vállalkozóknak, hogy ne csak átvészeljék a jelenlegi helyzetet, hanem a lehető legjobbat hozhassák ki belőle.

A térség legfontosabb beruházását június közepén jelentették be: a Denso autóipari vállalat 25 milliárdos fejlesztést tervez. A Székesfehérváron megvalósuló kapacitásbővítés keretében a japán autóipari beszállító vállalat elektromos, illetve hibrid meghajtású járművek alkatrészeinek gyártására szakosodott divíziót hoz létre. A kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja a beruházást, melynek keretében 55 új munkahely létesül és 135 főt képeznek át.

Október 10-én szó lesz többek között arról is, hogy milyen gazdasági hatásai lehetnek a beruházásnak a térségben, hogyan tudják ennek lehetőségeit kihasználni a potenciális beszállító kis- és középvállalkozások.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

portfolio

vállalkozások

támogatás

gazdaság