Több száz millió forintos beruházást jelentett be a vidéki gyár: erre költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Több száz millió forintos beruházást jelentett be a vidéki gyár: erre költik a pénzt

A növekvő bel- és külföldi kereslet kielégítése érdekében uniós támogatással, csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a Procontrol Elektronika Kft. Szegeden.

Jelentős beruházást hajtott végre Szegeden a Procontrol Elektronika Kft., aki a gyártási technológiájának korszerűsítéséhez és új telephelye kialakításához 209,27 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott.

A Procontrol Elektronika Kft. fő tevékenysége a műszaki kutatás-fejlesztés a mikroelektronikai-, ipari és egészségügyi célrendszerek területén. A vállalkozás saját fejlesztésű termékeit kivétel nélkül maga gyártja.

Nemrégiben fegyvertároló megoldásokkal bővült a cég okosszekrény-kínálata. A megújuló profil, a növekvő rendelési állomány miatt a kapacitás bővítésére a cég új gyártó telephelyet alakított ki egy 1990-ben emelt, korábban raktárként használt, kétszintes, beépíthető tetőtérrel rendelkező, háromszor 550 négyzetméteres alapterületű épületben.

Az új telephelyen már a digitalizált tervezés, fejlesztés és gyártás (CAD) platformján működhet a hatékony sorozatgyártás. A kutatás-fejlesztési részleg által megtervezett elektronikus panelek robotizált gyártósoron készülhetnek.

A projekt eredményeként a cég gyártási kapacitása 50-60 százalékkal emelkedik a termékek minőségi mutatóinak javulása és a határidők csökkenése mellett, ezen kívül a beruházás lehetőséget teremt további bővítésre is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

beruházás

szeged