Így lesz laktanyából óvoda: brutális összeget fordítanak a Fejér vármegyei településen az építkezésre

MTI   
  Megosztom
Így lesz laktanyából óvoda: brutális összeget fordítanak a Fejér vármegyei településen az építkezésre

A város történetének legnagyobb beruházásaként - uniós, hazai és önkormányzati forrást felhasználva - 915 millió forintból épült új óvoda- és bölcsődekomplexum a Fejér vármegyei Polgárdiban.

Az önkormányzat közleménye szerint a fejlesztésre 689 millió forintot nyertek el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ehhez 226 millió forint önerőt tettek hozzá.

A Polgárdi Eszterlánc Óvoda és Bölcsőde épülete nyolc óvodai csoportszobát foglal magában, amely akár több mint 200 gyermek elhelyezését biztosítja, valamint két bölcsődei szobát, amely 26 gyermek befogadására alkalmas.

A közel egyhektáros telken álló, bruttó 2178 négyzetméteres épületkomplexum alapjául egy régi laktanyaépület szolgált, ezt újították fel és bővítették ki egy földszintes épületrésszel, ahol a bölcsődei tömböt kialakították. A létesítményben tornacsarnok, logopédiai és külön mozgásfejlesztő szoba, valamint a gyerekek egészségét szolgáló sószoba is megtalálható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

polgárdi

fejér megye

óvoda

bölcsöde

építés

uniós forrás

hellovidek