Unokázós csalókat kapott el a rendőrség: erre figyelj, hogy ne legyél áldozat

HelloVidék   
  Megosztom
Unokázós csalókat kapott el a rendőrség: erre figyelj, hogy ne legyél áldozat

A legenda az volt, hogy a nő fiát külhonban letartóztatták, az óvadékhoz sürgősen pénzre van szükség. A magát rendőrnek kiadó telefonáló a sértett által felajánlott közel kétmillió forintot keveselte, így ékszereket is kicsalt áldozatától. A rendőrök végül elfogták a csalókat.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 30 éves nagykőrösi és egy 39 éves budapesti nővel szemben. A gyanúsítottakat 2023. október 26-án fogták el, majd őrizetbe vette őket a hatóság. A nők a megalapozott gyanú szerint részt vettek abban a csalásban, amit egy miskolci nővel szemben hajtott végre a bűnhálózat.

Egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívott egy miskolci nőt azzal az ürüggyel, hogy a fiát külföldön letartóztatták, de óvadék ellenében kiengednék, ha minél hamarabb rendelkezésre állna a pénz. A sértett közel kétmillió forinttal rendelkezett, amit az álrendőr keveselt, ezért a nő ékszereit is kicsalta. A megadott instrukciók alapján az összecsomagolt pénzt és ékszereket a telefonáló tettestársai – két nő – vitték el a sértettől.

A rendőrségre tett bejelentés alapján a rendőrök még aznap azonosították, elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőket. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak. A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett nők letartóztatását.

A bűnmegelőzési szakemberek arra is kérik a hozzátartozókat, unokákat, szomszédokat, ismerősöket, gondozókat, hogy beszélgessenek erről a témáról idősebb rokonaikkal, lássák el őket a következő intelmekkel:

  • Járjanak utána, hogy valóban baj van-e, tegyék le a telefont, majd hívják fel hozzátartozójukat!
  • Tegyenek fel ellenőrző kérdéseket, joguk van kételkedni.
  • Ne hagyják, hogy sürgessék, próbáljanak nyugodtak maradni!
  • Hivatalos személy nem kér pénzt!
  • Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívó számot!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

unokázós csalók

miskolc

rendőrség

áldozat