Gigaberuházás jöhet az alföldi nagyvárosba: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaberuházás jöhet az alföldi nagyvárosba: mutatjuk a részleteket

Magyarországon épülhet meg a BYD első európai autógyára, a beruházás Szegeden valósulhat. A gyárnak ez lenne a második magyarországi létesítménye, hiszen Komáromban már 2017 óta gyártanak elektromos buszokat.

Kiszivárgott információk alapján Magyarországon épülhet meg a BYD első európai autógyára, a beruházás Szegeden valósulhat meg – írja a vezess.hu. A projektért Franciaország, Lengyelország, Németország és Spanyolország is versenyben volt,.

Az információt a Reuters a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungra hivatkozva közölte, eszerint a BYD meghozta a döntést és hazánkban fogja felépíteni első európai személyautó gyárát.

A BYD hamarosan Fóton egy akkumulátor-összeszerelő üzemet is létesíteni kíván egy 10 milliárd forintos beruházás keretében.

A Reuters megkeresésére a BYD azt közölte, még mindig folyamatban van a megfelelő európai helyszín keresésére, a hivatalos döntésről csak az év végén várható bejelentés. A magyar kormány nem reagált a hírügynökségnek a hír megjelenéséig.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

autógyár

kína

szeged