Forrong a hangulat a vidéki városban: elképesztő felfordulás van Hévíz központjában

Népszava   
  Megosztom
Forrong a hangulat a vidéki városban: elképesztő felfordulás van Hévíz központjában

A város a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében nyert el 1,188 milliárd forint uniós támogatást „turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztésére” - írja a Népszava. Hozzáteszik, a projekt szerint a régi buszpályaudvar helyén új árushelyek épülnek, a tófürdő felőli részen egy rendezvények megtartására alkalmas szabad területet alakítanak ki, négyévszakos, klimatizált pihenőtér, Tourinform-iroda és kerékpártárolók épülnek, illetve sétánnyá alakítják át a Kölcsey utcát.

A beruházás végső elszámolási ideje 2023. november 30., az átadást október közepére tervezték, ám a látvány alapján kijelenthető: egyik határidőt sem sikerült-sikerül betartani

- írja a lap, akinek helyszíni riportjában több helyi üzlettulajdonos is kifejtette véleményét. Az elégedetlen lakosok szerint borzasztó ez az állapot, ami most a főtéren uralkodik.

Mint írják, a beruházás és a vele járó kellemetlenségek a Deák téri és Kölcsey utcai vendéglátósokat, kisboltosokat, butikosokat, illetve az itt található kiadó lakások, apartmanok tulajdonosait érinti leginkább. Őket évek óta azzal hitegetnek, hogy igazi kis agóra épül a 2021-ben kitelepített buszpályaudvar helyén, a tófürdő szomszédságában.

A lap megkereste a város polgármesterét, Pap gábort, aki a következőket mondta el:

Szakemberek szerint a projekt készültsége körülbelül 33 százalékos. A műszaki ellenőr ellenőrzése és jóváhagyása után 25 százalékos részszámlát fizettünk ki a Fitotronnak, a cég bruttó 193,8 milliót kapott. Többször is műszaki akadályra hivatkoztak a munkálatok során, amit minden esetben a megfelelő szakemberek, hatóságok és szervezetek vizsgáltak meg. A kötbér ki nem fizetése esetén pert indítunk a Fitotronnal szemben, ennek előkészítésén már dolgozunk. A beruházást pályázati forrásból tervezzük befejezni, ám a határidőt illetően jóslatokba nem bocsátkoznék.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hévíz

főtér

agóra

városfejlesztés

turisztikai fejlesztés

uniós támogatás