Újabb csavar jöhet a vállalkozások életében: rengeteg családot fog ez érinteni

Pénzcentrum   
  Megosztom
Újabb csavar jöhet a vállalkozások életében: rengeteg családot fog ez érinteni

A Pénzcentrum beszámolója szerint, várhatóan még az Országgyűlés őszi ülésszakában megtárgyalják azt a közel kétszáz oldalas adózás rendjére vonatkozó törvénymódosító-indítványt, mely újra alapjaiban rengetné meg a magyar vállalkozásokra vonatkozó szabályokat. A jelenlegi változások legkevesebb 60 ezer mellékállású egyéni vállalkozót érintenének, a pontos szám ugyanakkor nem ismert, mert erre vonatkozóan semmilyen kimutatás nem áll rendelkezésre. A lap által megkérdezett szakmai szervezet szerint a tervezett módosítás alkotmányellenes.

Mint írják, alig pár hét múlva az Országgyűlés elé kerülhet a legújabb, csaknem kétszáz oldalas adótörvény-módosítási javaslat, mely elsősorban a mellékállású egyéni vállalkozóként tevékenykedő, vagyis többes jogviszonyban dolgozókat kötelezné havi fix járulékfizetésre.

A tervezett módos ítások a Pénzcentrum által megkérdezett szakmai szervezet alelnöke szerint alkotmányellenesek, mert azok diszkriminálják az adóalanyokat, ugyanakkor felülvizsgálat az Alkotmánybíróságtól nem kérhető rájuk, mert arra az Alaptörvény nem ad lehetőséget. Így a tízezreket érintő esetleges módosítás – a korábbi katával kapcsolatos adóváltozásokhoz hasonlóan – minden bizonnyal simán életbe lép majd. Ezzel rengeteg adózó kerül újra lépéskényszerbe, aminek akár beláthatatlan következményei is lehetnek.

Hogyan változik a törvény? Mikénz érinti majd a vállalkozókat? Miért hozza őket ez rossz helyzetbe? Erről többet a Pénzcentrum teljes cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

vállalkozók

vállalkozások