Itt a nagy bejelentés: ennyivel emelik a minimálbért és a garantált bérminimumot

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nagy bejelentés: ennyivel emelik a minimálbért és a garantált bérminimumot

Már decembertől 15 százalékkal emelkedik a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum - írja a Pénzcentrum. A cikk szerint megállapodás született a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén.

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A térca tájékoztatása szerint az alábbi pontokban egyeztek meg a felek:

  • a legkisebb keresetek korábban, már 2023 decemberében emelkedhetnek.
  • Decembertől a minimálbér 15%-kal, 266 800 forintra, a garantált bérminimum pedig 10%-kal, 326 000 forintra növekedhet.
  • A felek ajánlást fogalmaznak meg arra vonatkozóan, hogy a versenyszférában a lehetőségek figyelembe vételével 2024. évben is meg kell őrizni a bérek reálértékét, ezért minden vállalkozást a saját üzleti, pénzügyi és bérpiaci helyzetének megfelelően további béremelésre ösztönöznek.
  • Tárgyalást kezdenek a bérrendszer megújításának olyan irányú koncepciójáról, amellyel a bérek hosszútávon megőrizhetik vásárlóerejüket.

Nagy Márton miniszter az ülésen elmondta, a Kormány mielőbb megtárgyalja a javaslatokat és megalkotja a szükséges jogszabályokat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

minimálbér

minimálbér-emelkedés

bérminimum

megállapodás

gazdaságfejlesztési minisztérium

hellovidek

gazdaság