Megszólalt Orbán Viktor: kiderült, mekkora béremelésre számíthatunk jövőre

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megszólalt Orbán Viktor: kiderült, mekkora béremelésre számíthatunk jövőre

Orbán Viktor reggel a Kossuth rádióban a fizetésemelésekről, illetve Ukrajna uniós csatlakozásáról beszélt. A miniszterelnök elmondta, hogy akár 15 százalékos béremelés is jöhet jövőre.

Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban beszélt, ahol többek között kitért Ukrajna uniós csatlakozására, illetve arra, hogy miért nem támogatja Magyarország ezt a kezdeményezést, valamint a jövőre esedékes béremelésekről is megszólalt.

A miniszterelnök elmondta, hogy 2023 egy veszélyes év volt szerinte, azonban 2024 már a lehetőségek éve lesz, ami abból is látszik, hogy a közmegegyezés alapján csak 5-6, de inkább 5 százalék lesz az infláció. Míg a várható béremelések 10-15 százalék körül fognak mozogni.

Ha ránézünk 2023-ra, akkor azt látom, hogy ez volt a legveszélyesebb év régóta. Infláció, energiaválság. Azért dolgoztak a magyar emberek, hogy megőrízzék amijük van. 2024-ben már azért fogunk dolgozni, hogy jobb legyen. Ez egy reményteljes esztendő. Az inflációról közmegegyezés van, 5-6 százalékos lesz. A nyugdíjat 6 százalékkal emeljük, és béremelések lesznek Magyarországon, 10-15 százalék. A garantált bér mértékét pedig nem a kormány határozza meg, csak formálisan. Amire a szakszervezetek és a munkavállalók jutnak, mi ezt elfogadjuk

- mondta el Orbán Viktor, aki a CSOK Pluszról is mondott néhány szót.

Meg tudtuk hirdetni az otthonteremtés bővítését, elindítottuk a CSOK Pluszt és megemeltük a Babaváró hitelt. Fontos információ, hogy a 40 évnél fiatalabbak esetében, akik saját otthonnal rendelkeznek elérte a 75 százalékot. Januárban pedig meglesz a 6 százalékos nyugdíj emelés, februárban pedig ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat

- ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a beszélgetés elején kitért Ukrajna EU-s csatlakozására is, ahol elmagyarázta, hogy Magyarország miért nem szeretné, hogy ez megtörténjen.

Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó nincs. Magyarország meg fog akadályozni döntéseket. Ez filozófiai kérdésnek tűnik, de nagyon fontos, ugyanis itt nem arról van szó, hogy valaki hozott egy döntést és mi megvétózzuk, hanem arról, hogy nem született döntés. Tehát ha egyetértünk van uniós álláspont, ha nem nincs

- magyarázta, hozzátéve, hogy javaslata szerint Ukrajna csatlakozását nem is kéne még napirendre tűzni, hiszen a javaslat nincsen még megfelelően előkészítve.

Először is Ukrajna háborúban áll, másként működik a jogrendszere egy ilyen országnak. Nem tudjuk megmondani, hogymekkora a terület, amit fel akarunk venni, hány emberről beszélük, hiszen folyamatosan menekülnek el az emberek. Ráadásul arról se tudunk, hogy milyen hatással lesz a magyar gazdaságra

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

kossuth rádió

béremelés

béremelkedés

fizetésemelés