Milliárdos fejlesztés Békésben: erre költötték el a brutális pályázati pénzeket

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés Békésben: erre költötték el a brutális pályázati pénzeket

Három ütemben, összesen több mint 1,1 milliárd forintból fejlesztették a csapadékvíz elvezető rendszert Gyulán a 2014-2020-as pályázati időszakban - közölte az önkormányzat az MTI-vel. Mint írták, az első ütemben 13 helyszínen zajlottak a munkálatok; épült 8245 méter csatorna; a meglévő 15 mellé létesítettek további négy belvízátemelőt; a nyolcból két záportározót pedig felújítottak csaknem 400 millió forint európai uniós támogatásból.

A második ütemben 386,66 millió forintból a város 13 területén építették ki a megfelelő csapadékvíz-elvezető rendszert. A most zárult harmadik ütem 11 helyszínt érintett, amire 397,17 millió forintot nyertek el. Valamennyi fejlesztés a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával valósult meg - írták.

A mintegy 28 ezer lakosú Békés vármegyei város a közeljövőben nyújtja be a negyedik ütemre a pályázatot, amely leginkább a legalacsonyabban fekvő románvárosi városrész csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítására, kialakítására fekteti a hangsúlyt. A tervek már elkészültek, jelenleg az engedélyezési eljárás folyik - írták közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyula

békés

csapadékvíz

csapadékvíz-elvezetés

gazdaság

beruházás