Őrületes fogásra csapott le a NAV: 800 milliót érő hamis áru lapult egy panelben

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes fogásra csapott le a NAV: 800 milliót érő hamis áru lapult egy panelben

800 millió forint értékben foglaltak autódiagnosztikai eszközöket egy panellakásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A lakásban ezen felül közel ezer darab Elf Bar és 20 millió forintnyi készpénz is lapult.

A NAV munkatársai rendszeresen folytatnak ellenőrzést a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonjog-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szaktanácsadói támogatásával. Idén Pest vármegyében hat ellenőrzésen találtak hamis autódiagnosztikai eszközöket, összesen 70 millió forint értékben.

A NAV-ellenőrök ezúttal kockázatelemzés alapján indultak el egy nagytarcsai címre. Nem is sejthették, hogy az akció a JAF történetének legnagyobb felderítése lesz. A helyszínen autódiagnosztikai eszközt vásároltak. Nem meglepő módon a termék hamis volt, és számlát sem kaptak a vásárlásról.

A hamis termékek iparjogvédelmi értéke meghaladja a 264 millió, a szerzői jogi értéke az 556 millió forintot, a jövedéki termékek értéke pedig a 8 millió forintot. A járőrök az árut és a készpénzt is lefoglalták és jelzést tettek a NAV bűnügyi szakterületének.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nav

illegális kereskedelem

autó

gazdaság

elf bar

csempészek