CSOK-ot igénylők, itt a feketeleves: ennek sok magyar család nem fog örülni

Pénzcentrum   
  Megosztom
CSOK-ot igénylők, itt a feketeleves: ennek sok magyar család nem fog örülni

Megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, ami az első lakásvásárlók számára biztosít kedvező előírásokat: a hitelösszeg elérheti a vételár 90%-át. A Bankmonitor szerint azonban van meglepetés is, aminek nem minden CSOK Plusz igénylő fog örülni.


 


 

Megjelent az MNB rendelet, amely 2024. januárjától módosítja az adósságfék szabályokat. Azon belül is az első lakást vásárlók, lakásszerzők számára ad kedvezményeket az új előírás: a feltételek teljesülése esetén elég lehet 10% önerő. (Alapesetben a vételárnak, lakás forgalmi értékének legfeljebb a 80%-át érhetné el a lakáscélú jelzáloghitel összege.) Azt ugyanakkor ki kell hangsúlyozni, hogy a bankok a jogszabályi előírásoktól szigorúbb feltételeket is megszabhatnak - írja a Bankmonitor.

Ahogyan azt korábban a Pénzcentrum is megírta, ahhoz hogy valaki 10%-os önerővel vásárolhasson lakást, ahhoz a következő feltételeknek kell megfelelnie:

Az igénylők egyike sem rendelkezhet más lakásban 50%-ot elérő tulajdoni hányaddal, kivéve ha az ingatlant jogszabályon alapuló haszonélvezeti jog terheli.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csok plusz

gyermekvállalás

kedvezmény