Búsulhat sok kispénzű magyar: jövőre már nem lehet élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával

HelloVidék   
  Megosztom
Búsulhat sok kispénzű magyar: jövőre már nem lehet élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával

A szállodák és éttermek szövetségénél örülnek, mert jövőre az élelmiszerüzletekkel már nem kell versenyezniük a SZÉP-kártyás pénzekért. Január 1-jétől ugyanis újra csak melegételre, szállásra és szabadidő-szolgáltatásokra lehet használni a SZÉP-kártyát.

A kormány augusztus 1-jétől december 31-éig tette lehetővé - a magas inflációra hivatkozva -, hogy hidegélelmiszerre is költhessenek az emberek a SZÉP-kártyájukról. Jövőre azonban már nem lehet hidegélelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a boltokban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az RTL Híradóval. Ezt azzal magyarázták, hogy 2023 az inflációcsökkentés éve volt, 2024 viszont a gazdasági növekedésé lesz.

A szállodák és éttermek szövetségénél örülnek, mert jövőre az élelmiszerüzletekkel már nem kell versenyezniük a SZÉP-kártyás pénzekért. Pedig az OTP szerint idén augusztus és november között 27 százalékkal, azaz 26 milliárd forinttal költöttek többet a SZÉP-kártya birtokosok, mint a múlt év azonos időszakában, miközben hidegélelmiszerre ebből csak 21 milliárd jutott. Ez pedig azt jelenti, hogy ez a lehetőség nem ment a többi költési forma rovására.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szép kártya

szép kártyás fizetés