Érik az országos káosz: újabb, ezúttal nagyobb sztrájkot terveznek a Volánbusznál

Népszava   
  Megosztom
Érik az országos káosz: újabb, ezúttal nagyobb sztrájkot terveznek a Volánbusznál

Érik az újabb Volán-sztrájk, van, ahol a buszvezetőknek már a 40 százaléka egyetért a januári munkabeszüntetéssel – írta a Népszava.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz) elnöke a Népszavának azt közölte:

Egyes városokban eltérő mértékben, de a Volánbusz dolgozóinak 20-40 százaléka már visszajelezte, hogy támogatja a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz) bérharcát, és kész sztrájkolni, ha a munkáltató kedvezőtlen béremelési ajánlatot tesz.

Mint mondta, az ünnepek alatt lassult a támogatói aláírásgyűjtés, de január elején folytatódik az akció, a tervek szerint január 10-éig, de ha szükséges 16-áig. A szakszervezet akkor hirdeti ki a sztrájkot, ha a 17 ezer autóbusz-vezető legalább 60 százaléka részt vesz az esetleges következő munkabeszüntetésben, amit január 28-án és 29-én tartanának.

A szervező szakszervezet szerint a december eleji kétnapos sztrájk sikeres volt. Ráadásul a Volánbusz kérelmére indított nemperes eljárásban a bíróság másodfokon is kimondta: a sztrájk jogszerű volt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

busz

tömegközlekedés

menetrend

járatok

sztrájk