Itt az árlista: ennyiért jutnak VIP-műtéthez soron kívül a tehetős vidéki magyarok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt az árlista: ennyiért jutnak VIP-műtéthez soron kívül a tehetős vidéki magyarok

A magánellátást sosem lehetett olcsónak nevezni Magyarországon, azonban 2024-ben az elmúlt években történt nagyléptékű drágulást követően már-már luxusnak számít. Mindeközben - hiába vált azóta sokkal kezelhetőbbé a koronavírus - a pandémia óta különösen megnyúltak a műtéti várólisták a magyar kórházakban. Ahogy a Pénzcentrum írja, egyre többen lehetnek, akik fizetnének egy magánklinikán a műtétért, hogy ne kelljen hónapokat várniuk, azonban aki így dönt, annak több százezres, nem ritkán milliós kiadással kell számolnia. Érdemes alaposan körülnézni a magánkórházak árlistáin is, mert szolgáltatók között is óriási különbségek lehetnek.

A Pénzcentrum, ahogy minden év elején, 2024-ben is utánanézett, milyen árakkal találkozhatunk a magyar magánklinikákon. Úgy tapasztalták, nem minden szolgáltató emelt még árat tavaly januárhoz képest, viszont ahol történt drágulás, ott 5-30 százalékkal kerülnek többe a műtétek. Már egy kisebb műtét is legalább közel 300 ezer forintba kerül, a nagyobb beavatkozásoknál pedig nem ritkán milliós tétel lehet.

Ahogy arra a portál felhívta a figyelmet:

Csak néhány példa:

  • A szürkehályog műtétek 300 000 és 800 000 forint közt lehetnek az egyes kórházakban, attól függően milyen milyen lencsével történik a beavatkozás.
  • A laparoszkópos epehólyag műtét 600 000 és 840 000 forint között szerepel a listákon.
  • A sérvműtétek árát meghatározza, hogy érzéstelenítéssel, vagy altatásban, implantátummal, vagy anélkül végzik-e, és hogy egy- vagy kétoldali beavatkozásra van-e szükség. Ezért az áruk 430 000 forinttól akár 1 millió 100 ezer forintba is kerülhet az egyes magánkórházakban.

További részleteket a Pénzcentrum teljes cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

magánkórház

árak

árlista

műtét

műtét árak