Ez aztán az anya-lánya program: családi bizniszként terítették a drogot

MTI   
  Megosztom
Ez aztán az anya-lánya program: családi bizniszként terítették a drogot

Vádat emelt egy miskei család tagjai és ellátóik, egy jánoshalmi férfi és nő ellen a Kalocsai Járási Ügyészség, mert közel fél éven át kereskedtek pszichoaktív anyaggal - tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Kövecs Máté helyettes sajtószóvivő közölte: a vádirat szerint a miskei család tagjai - anya és lánya, valamint élettársaik - 2023 januárjától kezdték el árulni az új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályt. A tudatmódosító szerből ellátóiktól 36 alkalommal vásároltak 10-10 ezer forint értékben, majd a kristályt kisebb, alufóliába csomagolt adagokra osztották. Öt rendszeres és tizenhat alkalmi vevőjük az éppen otthon tartózkodó családtagnak egy-egy pakkért ezer forintot fizetett.

A vádlottakat 2023. május 31-én egy összehangolt rendőri akció során vették őrizetbe. Az ekkor tartott kutatásokon a jánoshalmi nőtől kristályt, amfetamint és jelentős mennyiségű készpénzt, a jánoshalmi férfitől kilenc tő kendert, míg a miskei édesanyától értékesítésre szánt kristályt foglaltak le.

Az ügyészég a miskei vádlottakat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel, a lányt és élettársát emellett a 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel is, míg a jánoshalmi vádlottakat kábítószer-birtoklással is vádolja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

drog

drogkereskedők

drogdíler

anya

lánya

családi üzlet