Újabb fordulat a Volánnál? Ennyi extra pénzt kaphatnak idén a sofőrök

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fordulat a Volánnál? Ennyi extra pénzt kaphatnak idén a sofőrök

Továbbra se közelednek az álláspontok a Volán és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) között. Lázár János közlekedési miniszter a mai tárgyalásokon hároméves bérmegállapodásra tett javaslatot, ám ezt a szakszervezet elutasította.


 

Újra tárgyalóasztalhoz ültek a szakszervezetek azért, hogy megállapodásra jussanak az idei bérmegállapodások kapcsán a Volánnal. A CSÉT mai ülésen, Lázár János közlekedési miniszter hároméves bérmegállapodásra tett javaslatot. Ezek alapján a 2024-2025-2026. évekre összesen 25 % béremelés teljesítésével, ezen belül 2024. évre minimum 70 000 Ft/fő/hó béremelés valósulhatna meg a MÁV-Volán vállalatcsoportnál - számolt be róla közösségi oldalán a SZAKSZ.

Pafféri Zoltán, a Volán vezérigazgatója kijelentette, hogy a béren kívüli juttatások (lojalitási juttatás, SZÉP kártya) mértéke nem növelhető, annak csak szinten tartására van lehetőség.

A SZAKSZ elnöke közölte, hogy a több éves bérmegállapodást nem támogatja, azt elfogadni nem tudja és ezáltal, csak a 2024. évre szóló bérfejlesztésben kötelezheti el magát. A mértékről pedig a január 17. napjára összehívott SZIB ülés fog dönteni. Továbbá ugyancsak az operatív testület határozza meg a SZAKSZ bérharcának folytatását is. A bértárgyalás egy hét múlva, tehát 2024. január 23. napján folytatódik.

Mint ismert, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) korábban azt mondta, hogyha nem sikerül egyeszésgre jutniuk, akkor január 28-29-én újabb sztrájk jöhet, amihez lehet, hogy már a mozdonyvezetők is csatlakozhatnak. A SZAKSZ vezetője a HelloVidéknek korábban elmondta, hogy eddig 5 978 Volánbusz-sofőr írta alá, hogy a munkáltató nem elégséges bérajánlása esetén kész sztrájkolni. Ezzel egyértelművé vált, hogy a 10 307 autóbuszvezető egyszerű többségének a támogatását, a SZAKSZ már a múlt hétvégén megszerezte.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

volán

tárgyalás

sztrájk