Egy rakás pénzt kapott Magyarkeszi: de vajon mire költik a támogatást?

MTI   
  Megosztom
Egy rakás pénzt kapott Magyarkeszi: de vajon mire költik a támogatást?

Kulturális központot alakít ki az önkormányzat a Tolna vármegyei Magyarkesziben egy több mint százéves malomépületből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 256 millió forintos támogatásával.

Kovács Erzsébet, polgármestere felidézte, hogy az 1910-ben épült, egykori Gizella hengermalom ma már önkormányzati tulajdonú épületében rendezvényteret, kiállítóhelyiséget, étkezőt hoznak létre.

Itt rendezik be a falutörténeti múzeumot és a magyarkeszi születésű operettszínész, Dénes Oszkár (1891-1950) pályáját bemutató kiállítást

- tette hozzá.

A kétszintes, csaknem ezer négyzetméteres ingatlant teljeskörűen felújítják, a többi között napelemmel működő villamos hálózatot, hőszivattyús fűtési rendszert építenek ki, nyílászárókat cserélnek, a tetőtérben új, járható födémet helyeznek el, a falakat hőszigetelik. A korszerűsítés 2025. májusra fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

támogatás

fejlesztés

kultúra