Különleges versenyt rendeztek a vidéki magyar egyetemen: ezért küzdött meg a kétszáz jelentkező

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges versenyt rendeztek a vidéki magyar egyetemen: ezért küzdött meg a kétszáz jelentkező

Idén már 8. alkalommal hirdetett kétfordulós logisztikai versenyt a kecskeméti Neumann János Egyetem, amelynek idei főszponzora a DSV Magyarország volt. Az esemény különlegessége volt, hogy a második forduló egy 24 órás megmérettetésből állt, amelyet január 26-án déltől másnap délig tartottak, az ország számos pontjából érkező 11-15. osztályos középiskolás diákok részvételével.

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki alapszak szervezte 2024. január 26-án és 27-én a VIII. Egy nap alatt a logisztika körül című 24 órás logisztikai versenyt. A megmérettetésre 11-15. osztályos középiskolás diákok, 3 fős csapatokban jelentkezhettek. A rendezvény kiemelt célja idén is az volt, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket.

Közel 200 fős jelentkezés volt, az ország szinte minden tájáról

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban a csapatoknak egy online teszt feladatsort és számítási példát kellett megoldaniuk.

A verseny először 2018-ban került megrendezésre. Mára már országos ismertségnek örvend a középiskolák körében, amelynek köszönhetően Esztergomtól Szegedig, Egertől Keszthelyig, a fővároson át számos helyről értekeztek nevezések. Mindösszesen 63 csapat, közel 200 fő regisztrált

– emelte ki Molnár Ákos, a szponzor Magyarország üzletfejlesztési menedzsere, aki egyben a Neumann János Egyetem senior tanszéki mérnöke, valamint a verseny egyik szervezője.

A második fordulóba ebből már csak 20 csapat jutott tovább, akiknek pedig egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük. Itt a fő feladat egy ellátási lánc szimulációs játék volt, ahol az alap és csomagolóanyag beszerzésétől kezdve, a gyártás és logisztika megtervezésén keresztül a termékek üzletbe juttatásáig kellet a versenyzőknek a teljes ellátási láncot megtervezniük. A feladat szállítmányozási része úgy épült fel, hogy az a DSV által kínált szolgáltatások használatával volt lefedhető. A verseny győztese az lett, aki mindezt a legalacsonyabb költséggel tudta teljesíteni. A megvalósításra 24 óra állt a diákok rendelkezésére. A megmérettetést szakmai előadások, gyárlátogatások és játékok is színesítették.

A koperi kikötőbe látogathatnak középiskolások

Az első csapat nyereménye, azaz a fődíj egy koperi kikötőlátogatás volt. Emellett számos ajándékcsomag, valamint ajándékutalvány került kiosztásra, a cég logisztikai társasjátéka és ajándékcsomagjai mellett.

Az idei év nagy újdonsága, hogy a felvételi rendszer változásának köszönhetően az első 10 csapat fejenként 20-20 pont többletpontot kap, a 11-20. csapat tagjai pedig 10-10 pontot kapnak

– hívta fel a figyelmet Molnár Ákos, aki hozzátette, hogy a díjak és a többletpontok mellett a verseny remek lehetőséget nyújtott arra is, hogy annak résztvevői tapasztalatot szerezhettek arról, hogyan boldogulhatnak majd el könnyebben a jelenkor logisztikai kihívásai között. Emellett pedig a valós munkakörnyezet kihívásaiba is betekintést nyerhettek, mely által felkészültebben léphetnek majd a munka világába.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kecskemét

logisztika

verseny

tanulmány

egyetem

középiskolások

gazdaság