Több tízezer ütheti a markát a diákoknak: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Több tízezer ütheti a markát a diákoknak: mutatjuk a részleteket

Első alkalommal ad ki kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a Miskolci Egyetem a 2023/2024-es tanévben. Az egyszeri 50 ezer forintos juttatást az első félév eredményei alapján 904 hallgatónak ítélte meg és utalja át az intézmény.

A hallgatók mintatanterv szerinti tanulmányi előrehaladásának ösztönzésére először a 2023/24-es tanévben hirdetett ösztöndíjpályázatot a Miskolci Egyetem. Az ösztöndíjra minden diák jogosult, ha teljesítette a kiírás feltételeit és belefért a megállapított keretszámba. A tanulmányi kötelezettségek teljesítése alapján járó hallgatói juttatást a jövőben is félévenként állapítja meg az egyetem tanulmányi hivatala, arra külön pályázatot benyújtani nem kell.

Elnyeréséhez alapfeltétel az aktív hallgatói jogviszony, továbbá az, hogy a teljes képzési idejük során egy félévre vetítve átlagosan legalább 27 kreditet teljesítsenek. A diákok így akkor is ösztöndíjhoz juthatnak, ha a tanulmányi ösztöndíj-keretből nem voltak jogosultak támogatásra.

A személyenként 50 ezer forintos kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a vizsgaidőszak lezárását követően folyósítja a Miskolci Egyetem, először az idei tanév második félévének első hetében

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

miskolc

egyetem

ösztöndíj