Ennek a hírnek nem fognak örülni Gödön: épülhet a harmadik akkugyár, már toboroznak

MTI   
  Megosztom
Ennek a hírnek nem fognak örülni Gödön: épülhet a harmadik akkugyár, már toboroznak

A Samsung SDI megerősítette, hogy döntés született a harmadik gödi gyár megépítéséről. A február 27-i bejelentés értelmében a cég a Hyundai-jal működik majd együtt a beruházás során, 2026 és 2032 között 500 ezer elektromos jármű akkumulátorát gyártanák le –  írta az Átlátszó.


 


 

A Samsung SDI gyárából származó nagy mennyiségű mérgező oldószer híre a dél-koreai sajtóba is eljutott. De nemcsak erről, hanem egy újabb, Gödön felépülő akkumulátor-gyárról is olvasható hír a kinti sajtóban - vette észre a hírt az Átlátszó.

Mint írják, a multicég gyárai közül Magyarországon zajlik leggyorsabban a beruházások kivitelezése. Jelenleg a második gödi akkugyár bővítése zajlik, február 27-én pedig

A The Elec koreai hírportál cikke most arról számol be, hogy az újabb magyarországi gyárba történő beruházás hátterében a Hyundai Motor Grouppal való együttműködés áll. A Samsung SDI 2026 és 2032 között a Hyundai Motor Company által az európai piacra dobott új generációs elektromos járművekhez szállítana akkumulátorokat.

A munkásokat a Fülöp-szigetekről veszik fel, nem pedig Európából, olvasható a hírportálon. A Samsung SDI magyarországi leányvállalata a Fülöp-szigeteki Tengerentúli Foglalkoztatási Hatósággal kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy a filippínó munkatársak az új magyarországi akkumulátor-gyárban dolgozhassanak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

samsung

akkumlátorgyár

göd