Különös dolog zajlik a Velencei-tónál: ilyenre is ritkán van csak példa!

HelloVidék   
  Megosztom
Különös dolog zajlik a Velencei-tónál: ilyenre is ritkán van csak példa!

A Velencei-tó vízállása elérte már a 139 centimétert és ennek jobban lehet örülni. Miközben a Balaton vízszintje 125 centis.

A Balaton vizét december vége óta tartó "óvatosan" engedik. Ennek ellenére idén volt már olyan időszak, amikor nőtt a vízszint. Ez január elején történt és erről az Infostarton is beszámoltunk - írja az Infostart.

Az külön érdekesség, hogy a nyári szabályozási szint 120 centi és még ezt is meghaladja a Balaton. A szakemberek korábban az Infostartnak azt írták, hogy a leeresztés folyamatos és mindig az időjárási tényezők, előrejelzések fényében döntenek róla.

Ami viszont kimondottan kedvező, hogy a Velencei-tó vízszintje csütörtök reggelre emelkedett és már 139 centit mérnek Agárdnál. Tényleg már nem sok kell az óhajtott 150-hez. Más kérdés, hogy a tó nem csak a természettől kap vízutánpótlást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

velencei tó

vízállás