Félmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a csabai gyár: de mire készülhetnek?

MTI   
  Megosztom
Félmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a csabai gyár: de mire készülhetnek?

Félmilliárd forintos eszközfejlesztést hajtott végre a gépalkatrészek és acélszerkezetek gyártásával foglalkozó mezőberényi Csaba-Berényi Gépgyártó Kft. - tájékoztatta a vállalat ügyvezető igazgatója.

Koloh Zsolt elmondta, 350 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretéből nyertek el, a támogatási intenzitás 70 százalékos volt, a fennmaradó összeget önerőből biztosították. Az összegből négy gázüzemű homlokvillás targoncát, két különböző típusú ívhegesztő robotcellát, egy gravírozó berendezést és egy függőleges megmunkálóközpontot szereztek be.

Az 1994-ben alapított vállalat főként forgácsszállító berendezések tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint acélszerkezetek gyártásával foglalkozik. A Békés vármegyei Mezőberényben több mint 12 ezer négyzetméternyi gyártócsarnokkal rendelkeznek, amelynek 80 százaléka daruval van ellátva; és négyezer négyzetméternyi a raktárfelületük.

A beruházás révén újabb hegesztett szerkezeteket is tudnak gyártani, bővül a termékpaletta, körülbelül 10 százalékos kapacitásbővítést remélnek egyes hegesztett szerkezetek esetében

- közölte az ügyvezető igazgató.

Munkavállalóik száma csaknem 200, amelyet legalább öttel bővítenek a beruházás hatására

- tette hozzá, megjegyezve a Ginop plusz keretéből további - hétmillió forint támogatást - nyertek el targoncakezelői, híd- és forgódarukezelői tanfolyamra.

A cég árbevételének körülbelül 95 százaléka külpiaci értékesítésből származik, Németországba, Ausztriába, Olaszországba és Hollandiába exportálnak. Koloh Zsolt elmondta, az általános világpiaci lassulás, a rendelésállományuk csökkenése következtében a 2023-as árbevételük elmaradt a megelőző évitől.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fejlesztés

beruházás

gyula

gépalkatrész

acélszerkezetek

gyártás

gépgyártás