Borvidékre utazott volna a csempész: több ezer cigarettával bukott le a sofőr

HelloVidék   
  Megosztom
Borvidékre utazott volna a csempész: több ezer cigarettával bukott le a sofőr

Több mint ezer doboz bolgár cigarettával indult útnak az az autós, aki a francia borvidék epicentrumába akart eljutni az illegális áruval. A férfit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei nem engedték tovább Fejér vármegyénél.

Az egyenruhások egy francia személyautót kezdtek ellenőrizni a lepsényi pihenőhelyen, azonban a kibélelt jármű szinte rögtön lelepleződött. A francia óvárosba – Bordeauxba – tartó kocsi oldalkárpitjait és a pótkerekeit nem kímélték, minden gyári rekeszét illegális cigarettával tömték meg. A 37 éves sofőr cáfolta, hogy tudott volna az elrejtett füstrudakról. Azt nyilatkozta, hogy a kocsi tulajdonosa megbízta, hogy vigye az autót a megadott címre, de más feladatot nem kapott.

A pénzügyőrök összesen 1.021 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, több mint 2,2 millió forint értékben. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett, költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell és több millió forint bírságra is számíthat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borvidék

francia borvidék

cigicsempész

cigarettacsempész

nemzeti adó- és vámhivatal