Továbbra sincs megegyezés: egésznapos sztrájkba léptek a dolgozók a vidéki üzemben

HelloVidék   
  Megosztom
Továbbra sincs megegyezés: egésznapos sztrájkba léptek a dolgozók a vidéki üzemben

 

Továbbra sincs megegyezés a sopronkövesdi Autoliv Kft.-nél, ezért ma 14 órakor újabb, ezúttal 24 órás sztrájk kezdődött. Az akcióban a dolgozók mintegy 80 százaléka, köztük több ukrán vendégmunkás is részt vesz.

 

A március 27-én megtartott 6 órás sztrájkot követően a munkáltató nem állt elő újabb ajánlattal, a Vasas helyi alapszervezete viszont az egyoldalúan bevezetett béremelést továbbra sem tudja elfogadni, ezért a Autoliv Kft.-nél ma 14 órakor újabb, ezúttal 24 órás sztrájk kezdődött.

A legutóbbi, márciusi figyelmeztető sztrájkhoz csatlakozott Fülöp-szigeteki (kölcsönzött) vendégmunkásoknak viszont ezúttal megtiltották az akcióhoz való csatlakozást. A helyi szakszervezetnél úgy tudják, őket egyes középvezetők kitoloncolással fenyegettek meg.

A Vasas céljai változatlanok, január elsejei bevezetéssel követelik:

  • az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.) foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,
  • az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,
  • az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,
  • évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

sztrájk

üzem

megállapodás