Vegyszeres poloskairtás? Ne! Durva katasztrófát okozhat a kertekben

HelloVidék   
  Megosztom
Vegyszeres poloskairtás? Ne! Durva katasztrófát okozhat a kertekben

Továbbra is téli szállást keresnek a különböző poloskafajok, a hűvösebb idő beköszöntével ezek az ízeltlábúak felkeresik a meleg gócokat és igyekeznek birtokba venni a lakásokat, ahol a repedésekben próbálnak meghúzódni, az ember elsődleges reakciója, hogy rovarirtó szerrel lefújja a nem kívánatos rovarokat.

A világosra festett nagy felületű épületek, mint színcsapdák, vonzzák a poloskákat – írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

A jelenségre már Tiszaújvárosban is felfigyeltek, ottani állatbarátok észlelték, hogy a poloskairtást követően az ablakpárkányra lepotyogott, elpusztult rovarok eltűntek, és denevér ürüléket is találtak egyes helyszíneken. Okkal feltételezhető tehát, hogy a repülő emlősök és a madarak összeszedik az elpusztult rovarokat, és ha bizonyos mennyiségű vegyszer az ő szervezetükbe is bekerül, ők is elpusztulhatnak.

Ezért a bükki nemzeti park munkatársai azt javasolják, kerüljük a vegyszeres irtást, inkább kézzel, porszívóval vagy lámpa csapdával szedjük össze a betévedt poloskákat. Illetve használjuk ki az enyhe őszt és azt, hogy a rovarevő állatok még nem vonultak el. A védekezés egyik módja lehet, ha elősegítjük ezeken az élőlényeknek a jobb életfeltételeit, ha odaszoktatjuk őket lakóhelyeinkhez etetéssel, megfelelő madár-, illetve denevérodúk kihelyezésével.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

poloska

vegyszer

madarak