Új zöldség kerülhet a magyar boltokba: így néz ki a dinnyeuborka

HelloVidék   
  Megosztom
Új zöldség kerülhet a magyar boltokba: így néz ki a dinnyeuborka

Kereskedelmi forgalomban már kapható Olaszországban egy vadonatúj zöldség, ami a dinnye és az uborka keresztezéséből jött létre. Az új zöldséget Meloncella di Lecce keresztelték és a San Rocco szövetkezetben termesztik 60 hektáron. A Leveranóban található szövetkezetben az elmúlt években megduplázódott a különleges zöldség termesztése, ma már közel 4000 tonnát is megtermelnek belőle.

A Magyar Mezőgazdaság számolt be arról, hogy a különleges zöldséget Pugliában termesztik, ahol ráadásul két fajta is létezik belőle. Ugyan leginkább az uborkához hasonlít, héja kétféle lehet: egyik olyan csíkos, mint a görögdinnye, másik pedig sárgászöld. Húsát tekintve ropogós, mint a hagyományos dinnyék, viszont íze kicsit fanyar, olykor savanyú.

Mivel még csak most vezetik be a piacra, így a legnagyobb mennyiségben még mindig csak Dél-Olaszországban forgalmazzák. Marketing szempontból igyekeznek kilépni a határokon túlra is, ami azért is fontos, mert ez a különleges dinnyefajta nagyon könnyen emészthető, ráadásul magas a rosttartalma, de kevés benne a nátrium. Pont ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, de egy kalóriaszegény diétákba is könnyen beépíthető.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nicoletta Frullini (@nicoletta.frullini) által megosztott bejegyzés,

Az olasz gazdák tervei között szerepel az is, hogy az elsősorban nyári zöldségfélét, márciustól novemberig akarják termeszteni. Ennek fejében sikerült egy olyan termesztéstechnológiát kidolgozni, amely lehetővé teszi, hogy a termesztési időszakot kinyújtsák, így egész évben lehetne fogyasztani a különleges terményt.

Az olasz Lidl már négy éve támogatja a Meloncella di Lecce termesztését, mivel hisznek abban, hogy növelhető a belpiaci forgalom, sőt a termelés felfutásával más európai országokba is eljuttatható ez a dinnyekülönlegesség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

puglia

olaszország

dinnye

uborka

meloncella di lecce

lidl

termesztés

gazda