Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

MTI   
  Megosztom
Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

Kiemelkedően jó évet zárt a magyar mezőgazdaság: 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a kibocsátás és a termés mennyiségek sem csökkentek.

Annak ellenére, hogy vannak a mezőgazdaságnak olyan szektorai, amelyek nehézségekkel küzdenek, 2019 egy jó, átlag feletti év volt a magyar agráriumban. A termés mennyiségek az előző évi szinten voltak, ám az árak közel 4 százalékkal emelkedtek az év folyamán, ennek köszönhetően növekedett a kibocsátás.

Tartós növekedési pályán van a magyar mezőgazdaság, tavaly a kibocsátás 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző évhez képest

- mondta Fórián Zoltán agrárközgazdász.

A szakértő kiemelte, hogy 2019-ben a legnagyobb probléma a területen a repceterméssel volt, amely jelentősen megszenvedte a szélsőséges időjárási körülményeket, ám a kukorica és a búza kiemelkedően jó évet zárt. Az állati termékek esetében a szarvasmarha és a sertésállomány nőtt a tavalyi esztendőben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

agárium

búza

kukorica

növekedés