Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

MTI   
  Megosztom
Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

Kiemelkedően jó évet zárt a magyar mezőgazdaság: 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a kibocsátás és a termés mennyiségek sem csökkentek.

Annak ellenére, hogy vannak a mezőgazdaságnak olyan szektorai, amelyek nehézségekkel küzdenek, 2019 egy jó, átlag feletti év volt a magyar agráriumban. A termés mennyiségek az előző évi szinten voltak, ám az árak közel 4 százalékkal emelkedtek az év folyamán, ennek köszönhetően növekedett a kibocsátás.

Tartós növekedési pályán van a magyar mezőgazdaság, tavaly a kibocsátás 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző évhez képest

- mondta Fórián Zoltán agrárközgazdász.

A szakértő kiemelte, hogy 2019-ben a legnagyobb probléma a területen a repceterméssel volt, amely jelentősen megszenvedte a szélsőséges időjárási körülményeket, ám a kukorica és a búza kiemelkedően jó évet zárt. Az állati termékek esetében a szarvasmarha és a sertésállomány nőtt a tavalyi esztendőben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

agárium

búza

kukorica

növekedés