Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

MTI   
  Megosztom
Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

Kiemelkedően jó évet zárt a magyar mezőgazdaság: 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a kibocsátás és a termés mennyiségek sem csökkentek.

Annak ellenére, hogy vannak a mezőgazdaságnak olyan szektorai, amelyek nehézségekkel küzdenek, 2019 egy jó, átlag feletti év volt a magyar agráriumban. A termés mennyiségek az előző évi szinten voltak, ám az árak közel 4 százalékkal emelkedtek az év folyamán, ennek köszönhetően növekedett a kibocsátás.

Tartós növekedési pályán van a magyar mezőgazdaság, tavaly a kibocsátás 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző évhez képest

- mondta Fórián Zoltán agrárközgazdász.

A szakértő kiemelte, hogy 2019-ben a legnagyobb probléma a területen a repceterméssel volt, amely jelentősen megszenvedte a szélsőséges időjárási körülményeket, ám a kukorica és a búza kiemelkedően jó évet zárt. Az állati termékek esetében a szarvasmarha és a sertésállomány nőtt a tavalyi esztendőben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

agárium

búza

kukorica

növekedés