Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

MTI   
  Megosztom
Hivatalos: jó évet zárt a magyar mezőgazdaság

Kiemelkedően jó évet zárt a magyar mezőgazdaság: 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a kibocsátás és a termés mennyiségek sem csökkentek.

Annak ellenére, hogy vannak a mezőgazdaságnak olyan szektorai, amelyek nehézségekkel küzdenek, 2019 egy jó, átlag feletti év volt a magyar agráriumban. A termés mennyiségek az előző évi szinten voltak, ám az árak közel 4 százalékkal emelkedtek az év folyamán, ennek köszönhetően növekedett a kibocsátás.

Tartós növekedési pályán van a magyar mezőgazdaság, tavaly a kibocsátás 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző évhez képest

- mondta Fórián Zoltán agrárközgazdász.

A szakértő kiemelte, hogy 2019-ben a legnagyobb probléma a területen a repceterméssel volt, amely jelentősen megszenvedte a szélsőséges időjárási körülményeket, ám a kukorica és a búza kiemelkedően jó évet zárt. Az állati termékek esetében a szarvasmarha és a sertésállomány nőtt a tavalyi esztendőben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mezőgazdaság

agárium

búza

kukorica

növekedés