Különös vadállat nyomaira bukkantak: szakértők találgatják mi járt a határ menti településeken

HelloVidék   
  Megosztom
Különös vadállat nyomaira bukkantak: szakértők találgatják mi járt a határ menti településeken

A szakemberek sem tudtak egyértelműen dönteni, vajon milyen vadállat lehet azon a képen, ami az osztrák-magyar határ közelében, a Fertő-tó térségében készült. Volt, aki szerint inkább aranysakál, de a többség azt gondolta, hogy farkasról van szó.

Egy érdekes fotót mutatott be a Vaol.hu az ausztriai közszolgálati média cikke alapján. A burgenland.orf.at-n látható felvétel az ausztriai Fertőmeggyes (Mörbisch) térségében készült, a magyar határhoz közel és egy vadkamera rögzítette.

A képet több vadásztársamnak is elküldtem. Nem vagyunk száz százalékig biztosak abban, hogy milyen állat van a képen. Volt, aki szerint inkább aranysakál, de a többség azt gondolta, hogy farkasról van szó

– nyilatkozta a portálnak Adalbert Luka, fertőmeggyesi vadászmenedzser, aki a farkasoknak nagy mozgásszenvedélyük van. Az állt 20-25 kilométert tesz meg egy éjszaka alatt. Lehet, hogy most csak időzött egyet a térségben és már tovább is ment.

A portálon felidézték, hogy néhány évvel ezelőtt a szomszédos erdőben, Szentmargitbánya (St. Margarethen) közelében is találkoztak már farkassal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aranyasakál

farkas

osztrák-magyar határ

fertő-tó