Különös vadállat nyomaira bukkantak: szakértők találgatják mi járt a határ menti településeken

HelloVidék   
  Megosztom
Különös vadállat nyomaira bukkantak: szakértők találgatják mi járt a határ menti településeken

A szakemberek sem tudtak egyértelműen dönteni, vajon milyen vadállat lehet azon a képen, ami az osztrák-magyar határ közelében, a Fertő-tó térségében készült. Volt, aki szerint inkább aranysakál, de a többség azt gondolta, hogy farkasról van szó.

Egy érdekes fotót mutatott be a Vaol.hu az ausztriai közszolgálati média cikke alapján. A burgenland.orf.at-n látható felvétel az ausztriai Fertőmeggyes (Mörbisch) térségében készült, a magyar határhoz közel és egy vadkamera rögzítette.

A képet több vadásztársamnak is elküldtem. Nem vagyunk száz százalékig biztosak abban, hogy milyen állat van a képen. Volt, aki szerint inkább aranysakál, de a többség azt gondolta, hogy farkasról van szó

– nyilatkozta a portálnak Adalbert Luka, fertőmeggyesi vadászmenedzser, aki a farkasoknak nagy mozgásszenvedélyük van. Az állt 20-25 kilométert tesz meg egy éjszaka alatt. Lehet, hogy most csak időzött egyet a térségben és már tovább is ment.

A portálon felidézték, hogy néhány évvel ezelőtt a szomszédos erdőben, Szentmargitbánya (St. Margarethen) közelében is találkoztak már farkassal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aranyasakál

farkas

osztrák-magyar határ

fertő-tó