A betörők rettegett ellenségei: íme, ez a 10 legjobb házőrzőkutya

HelloVidék   
  Megosztom
A betörők rettegett ellenségei: íme, ez a 10 legjobb házőrzőkutya

A házőrzés a kutyák egyik fontos feladata volt, mióta háziasították őket, ma már számos olyan kutyafajta van, melyet direkt erre a célra tenyésztettek ki. A Cesar’s Way gyűjtése alapján megnéztük, mely kutyafajták alkalmasak a leginkább házőrzőnek.

10. Staffordshire terrier

Fotó: Wikimedia Commons / Carroy47

A Staffordshire terrierek kiváló házőrzők, akik nagyon agresszíven védelmezik a család tagjait, viszont jelentős törődést és idomítást igényelnek kölyökkoruktól fogva.

9. Kuvasz

Fotó: Wikimedia Commons / Szora

A Kuvasz ösztönösen védi a területét és nagyon ragaszkodó a családjához, az idegenekkel szemben viszont tartószkodó.

8. Afrikai oroszlánkutya

Fotó: Wikimedia Commons / Томасина

Ezt a kutyafajtát oroszlánvadászatra tenyésztették, így erős vadászösztönökkel rendelkeznek. Mivel önfejű, kevésbé engedelmes fajtáról van szó, nehezen idomíthatók, viszont ha eleget foglalkozunk velük, kiváló házőrzővé válhatnak.

7. Németjuhász

Fotó: Wikimedia Commons / Albert Galiza

A németjuhászok intelligensek, könnyen tanulnak és nagyon bátrak. Nem véletlen, hogy rendőrségek és hadseregek is szívesen idomítják őket őrkutyának, drogkeresőnek.

6. Óriás schnauzer

Fotó: Wikimedia Commons / Kkrzysiu o2

A schnauzerek hatalmas és erős kutyák, ezért félelmetes őrzőkutyák lehetnek, viszont folyamatos figyelmet igényelnek.

5. Puli

Fotó: Wikimedia Commons / Anita Ritenour

A pulik gyanakvó kutyák, így kiválóan tudják jelezni, ha valaki ólálkodik a ház körül, remek családbarát eb válhat belőlük.

4. Komondor

Fotó: Wikimedia Commons / David Blaine

A komondorok eredetileg juhászkutyák voltak, így ösztönösen kiváló őrkutya-képességekkel rendelkeznek.

3. Rottweiler

Fotó: Wikimedia Commons / Rainer Lemmerer

A rottweilereket eredetileg vágómarhák terelésére használták, de harci kutyaként is szolgáltak. Nagyon intelligensek és hűségesek gazdájukhoz, így kiváló házőrzővé válhatnak.

2. Dobermann

Fotó: Wikimedia Commons / Borislava11

A dobermann egy nagyon gyors és agilis kutyafajta, gyakran őriznek dobermannok nagyobb családi birtokokat.

1. Bullmasztiff

Fotó: Wikimedia Commons / Fausto Moreno

A bullmasztiffok zömök és izmos kutyák, erejüknek köszönhetően egy behatolót könnyedén fellöknek. Ha egyszer elfogadják gazdájukat, mint domináns egyed, nagyon engedelmes és lojálisak lesznek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kutya

állat

háziállat

otthon

házőrző