A betörők rettegett ellenségei: íme, ez a 10 legjobb házőrzőkutya

HelloVidék   
  Megosztom
A betörők rettegett ellenségei: íme, ez a 10 legjobb házőrzőkutya

A házőrzés a kutyák egyik fontos feladata volt, mióta háziasították őket, ma már számos olyan kutyafajta van, melyet direkt erre a célra tenyésztettek ki. A Cesar’s Way gyűjtése alapján megnéztük, mely kutyafajták alkalmasak a leginkább házőrzőnek.

10. Staffordshire terrier

Fotó: Wikimedia Commons / Carroy47

A Staffordshire terrierek kiváló házőrzők, akik nagyon agresszíven védelmezik a család tagjait, viszont jelentős törődést és idomítást igényelnek kölyökkoruktól fogva.

9. Kuvasz

Fotó: Wikimedia Commons / Szora

A Kuvasz ösztönösen védi a területét és nagyon ragaszkodó a családjához, az idegenekkel szemben viszont tartószkodó.

8. Afrikai oroszlánkutya

Fotó: Wikimedia Commons / Томасина

Ezt a kutyafajtát oroszlánvadászatra tenyésztették, így erős vadászösztönökkel rendelkeznek. Mivel önfejű, kevésbé engedelmes fajtáról van szó, nehezen idomíthatók, viszont ha eleget foglalkozunk velük, kiváló házőrzővé válhatnak.

7. Németjuhász

Fotó: Wikimedia Commons / Albert Galiza

A németjuhászok intelligensek, könnyen tanulnak és nagyon bátrak. Nem véletlen, hogy rendőrségek és hadseregek is szívesen idomítják őket őrkutyának, drogkeresőnek.

6. Óriás schnauzer

Fotó: Wikimedia Commons / Kkrzysiu o2

A schnauzerek hatalmas és erős kutyák, ezért félelmetes őrzőkutyák lehetnek, viszont folyamatos figyelmet igényelnek.

5. Puli

Fotó: Wikimedia Commons / Anita Ritenour

A pulik gyanakvó kutyák, így kiválóan tudják jelezni, ha valaki ólálkodik a ház körül, remek családbarát eb válhat belőlük.

4. Komondor

Fotó: Wikimedia Commons / David Blaine

A komondorok eredetileg juhászkutyák voltak, így ösztönösen kiváló őrkutya-képességekkel rendelkeznek.

3. Rottweiler

Fotó: Wikimedia Commons / Rainer Lemmerer

A rottweilereket eredetileg vágómarhák terelésére használták, de harci kutyaként is szolgáltak. Nagyon intelligensek és hűségesek gazdájukhoz, így kiváló házőrzővé válhatnak.

2. Dobermann

Fotó: Wikimedia Commons / Borislava11

A dobermann egy nagyon gyors és agilis kutyafajta, gyakran őriznek dobermannok nagyobb családi birtokokat.

1. Bullmasztiff

Fotó: Wikimedia Commons / Fausto Moreno

A bullmasztiffok zömök és izmos kutyák, erejüknek köszönhetően egy behatolót könnyedén fellöknek. Ha egyszer elfogadják gazdájukat, mint domináns egyed, nagyon engedelmes és lojálisak lesznek.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kutya

állat

háziállat

otthon

házőrző