Koronavírus: még több rendőri ellenőrzés lesz az ünnepek alatt

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: még több rendőri ellenőrzés lesz az ünnepek alatt

Ha nem alapos indokkal van valaki közterületen, akkor figyelmeztetésre, pénzbírságra, súlyosabb esetben eljárásra is kell számítania. Mivel az idősotthonok különösen érzékenyek a járványra, az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe.

Nagyobb mértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek, valamint a betegség következtében elhunytak száma - mondta az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a pénteken online közvetített sajtótájékoztatón. Egy nap alatt 210 fővel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Péntekre újabb 11 ember vesztette életét, a halálos áldozatok száma ezzel már 77.

Azt is közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonában tett helyszíni szemle után újabb intézkedéseket rendelt el. Az intézményben maradtak egészségügyi ellátásának folyamatosságát nevezte a legfontosabbnak. Eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van köztük, és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan még magasabb is lesz, mert a laborvizsgálatok jelenleg is tartanak.

A megelőzés érdekében oktatást rendelt el a teljes személyzetnek, aminek a fertőtlenítőszerek helyes használatára is ki kell terjednie. Emellett a Rózsa utcai idősotthonban is hét fertőzöttet tartanak számon, közölte.

ezért az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe.

Lakatos Tibor rendőr ezredes kérdésre elmondta, hogy

Ha nem alapos indokkal van valaki közterületen, akkor figyelmeztetésre, pénzbírságra, súlyosabb esetben eljárásra is kell számítania.

Címkép: MTI/kormany.hu

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

lakatos tibor

müller cecília

idősotthon

ellenőrzés

rendőrség