Koronavírus: még több rendőri ellenőrzés lesz az ünnepek alatt

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: még több rendőri ellenőrzés lesz az ünnepek alatt

Ha nem alapos indokkal van valaki közterületen, akkor figyelmeztetésre, pénzbírságra, súlyosabb esetben eljárásra is kell számítania. Mivel az idősotthonok különösen érzékenyek a járványra, az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe.

Nagyobb mértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek, valamint a betegség következtében elhunytak száma - mondta az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a pénteken online közvetített sajtótájékoztatón. Egy nap alatt 210 fővel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Péntekre újabb 11 ember vesztette életét, a halálos áldozatok száma ezzel már 77.

Azt is közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonában tett helyszíni szemle után újabb intézkedéseket rendelt el. Az intézményben maradtak egészségügyi ellátásának folyamatosságát nevezte a legfontosabbnak. Eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van köztük, és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan még magasabb is lesz, mert a laborvizsgálatok jelenleg is tartanak.

A megelőzés érdekében oktatást rendelt el a teljes személyzetnek, aminek a fertőtlenítőszerek helyes használatára is ki kell terjednie. Emellett a Rózsa utcai idősotthonban is hét fertőzöttet tartanak számon, közölte.

ezért az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe.

Lakatos Tibor rendőr ezredes kérdésre elmondta, hogy

Ha nem alapos indokkal van valaki közterületen, akkor figyelmeztetésre, pénzbírságra, súlyosabb esetben eljárásra is kell számítania.

Címkép: MTI/kormany.hu

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

lakatos tibor

müller cecília

idősotthon

ellenőrzés

rendőrség