Koronavírus: még több rendőri ellenőrzés lesz az ünnepek alatt

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: még több rendőri ellenőrzés lesz az ünnepek alatt

Ha nem alapos indokkal van valaki közterületen, akkor figyelmeztetésre, pénzbírságra, súlyosabb esetben eljárásra is kell számítania. Mivel az idősotthonok különösen érzékenyek a járványra, az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe.

Nagyobb mértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek, valamint a betegség következtében elhunytak száma - mondta az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a pénteken online közvetített sajtótájékoztatón. Egy nap alatt 210 fővel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Péntekre újabb 11 ember vesztette életét, a halálos áldozatok száma ezzel már 77.

Azt is közölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonában tett helyszíni szemle után újabb intézkedéseket rendelt el. Az intézményben maradtak egészségügyi ellátásának folyamatosságát nevezte a legfontosabbnak. Eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van köztük, és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan még magasabb is lesz, mert a laborvizsgálatok jelenleg is tartanak.

A megelőzés érdekében oktatást rendelt el a teljes személyzetnek, aminek a fertőtlenítőszerek helyes használatára is ki kell terjednie. Emellett a Rózsa utcai idősotthonban is hét fertőzöttet tartanak számon, közölte.

ezért az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe.

Lakatos Tibor rendőr ezredes kérdésre elmondta, hogy

Ha nem alapos indokkal van valaki közterületen, akkor figyelmeztetésre, pénzbírságra, súlyosabb esetben eljárásra is kell számítania.

Címkép: MTI/kormany.hu

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

lakatos tibor

müller cecília

idősotthon

ellenőrzés

rendőrség