Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

Az illetékes önkormányzatok dönthetnek arról, akarnak-e változtatni a piacok nyitva tartásán és arról is, hogy mikor mehetnek oda a 65 év feletti vásárlók. A dohányboltok nyitva tartása is más lesz.

Korábban mi is megírtuk, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást. Ennek az is része többek között, hogy a magyar települések polgármesterei húsvét hétfő éjfélig további szigorító korlátozásokat léptethetnek életbe saját hatáskörükben. Az erről szóló rendelet csütörtök éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Külön pontban emelik ki, hogy a településeken és a budapesti kerületekben működő piacok nyitva tartásának rendjéről, valamint a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről az illetékes önkormányzat a rendeletben foglaltaktól eltérően dönthet.

A rendelet azt is tartalmazza, hogy akárcsak a többi üzletnek,

Ezidáig a korlátozás a dohányboltokra nem vonatkozott.

A nagypéntek nulla órától húsvét hétfő éjfélig tartó időintervallumban a települési önkormányzatok, a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok a kijárás korlátozást a rendelethez képest szigorúbban is szabályozhatják.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

magyar közlöny

rendelet

korlátozás

piac

dohánybolt

polgármester

önkormányzat