Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

Az illetékes önkormányzatok dönthetnek arról, akarnak-e változtatni a piacok nyitva tartásán és arról is, hogy mikor mehetnek oda a 65 év feletti vásárlók. A dohányboltok nyitva tartása is más lesz.

Korábban mi is megírtuk, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást. Ennek az is része többek között, hogy a magyar települések polgármesterei húsvét hétfő éjfélig további szigorító korlátozásokat léptethetnek életbe saját hatáskörükben. Az erről szóló rendelet csütörtök éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Külön pontban emelik ki, hogy a településeken és a budapesti kerületekben működő piacok nyitva tartásának rendjéről, valamint a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről az illetékes önkormányzat a rendeletben foglaltaktól eltérően dönthet.

A rendelet azt is tartalmazza, hogy akárcsak a többi üzletnek,

Ezidáig a korlátozás a dohányboltokra nem vonatkozott.

A nagypéntek nulla órától húsvét hétfő éjfélig tartó időintervallumban a települési önkormányzatok, a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok a kijárás korlátozást a rendelethez képest szigorúbban is szabályozhatják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

magyar közlöny

rendelet

korlátozás

piac

dohánybolt

polgármester

önkormányzat