Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

Az illetékes önkormányzatok dönthetnek arról, akarnak-e változtatni a piacok nyitva tartásán és arról is, hogy mikor mehetnek oda a 65 év feletti vásárlók. A dohányboltok nyitva tartása is más lesz.

Korábban mi is megírtuk, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást. Ennek az is része többek között, hogy a magyar települések polgármesterei húsvét hétfő éjfélig további szigorító korlátozásokat léptethetnek életbe saját hatáskörükben. Az erről szóló rendelet csütörtök éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Külön pontban emelik ki, hogy a településeken és a budapesti kerületekben működő piacok nyitva tartásának rendjéről, valamint a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről az illetékes önkormányzat a rendeletben foglaltaktól eltérően dönthet.

A rendelet azt is tartalmazza, hogy akárcsak a többi üzletnek,

Ezidáig a korlátozás a dohányboltokra nem vonatkozott.

A nagypéntek nulla órától húsvét hétfő éjfélig tartó időintervallumban a települési önkormányzatok, a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok a kijárás korlátozást a rendelethez képest szigorúbban is szabályozhatják.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

magyar közlöny

rendelet

korlátozás

piac

dohánybolt

polgármester

önkormányzat