Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szigorodhat az idősek piacra járása is a rendelet szerint

Az illetékes önkormányzatok dönthetnek arról, akarnak-e változtatni a piacok nyitva tartásán és arról is, hogy mikor mehetnek oda a 65 év feletti vásárlók. A dohányboltok nyitva tartása is más lesz.

Korábban mi is megírtuk, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást. Ennek az is része többek között, hogy a magyar települések polgármesterei húsvét hétfő éjfélig további szigorító korlátozásokat léptethetnek életbe saját hatáskörükben. Az erről szóló rendelet csütörtök éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Külön pontban emelik ki, hogy a településeken és a budapesti kerületekben működő piacok nyitva tartásának rendjéről, valamint a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről az illetékes önkormányzat a rendeletben foglaltaktól eltérően dönthet.

A rendelet azt is tartalmazza, hogy akárcsak a többi üzletnek,

Ezidáig a korlátozás a dohányboltokra nem vonatkozott.

A nagypéntek nulla órától húsvét hétfő éjfélig tartó időintervallumban a települési önkormányzatok, a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok a kijárás korlátozást a rendelethez képest szigorúbban is szabályozhatják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

magyar közlöny

rendelet

korlátozás

piac

dohánybolt

polgármester

önkormányzat