Ezek a leghosszabb magyar szavak: 67 betűs a leghosszabb magyar szó, kimondhatatlan

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a leghosszabb magyar szavak: 67 betűs a leghosszabb magyar szó, kimondhatatlan

67 betűből áll a leghosszabb magyar szó, legalábbis a világhálón megtalálható információk szerint. De nem sokkal könnyebb kimondani a toplista második, harmadik, vagy épp negyedik helyén tanyázó leghosszabb magyar szavakat sem.

A toplista konkrétan így néz ki:

  1. eltöredezettségmentesítőtleníttethetetlenségtelenítőtlenkedhetnétek (67 betű)
  2. legeslegmegszentségteleníttethetetlenebbjeiteknek (49 betű)
  3. elkelkáposztástalaníthatatlanságoskodásaitokért (47 betű)
  4. megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért (44 betű)

Azt azért fontos hozzátenni, hogy nyelvészek azon az állásponton vannak, hogy ez értelmetlen játék, hiszen bármilyen szóhoz hozzárakhat valaki egy újabb ragot, így újabb és újabb rekordok születhetnek. Ráadásul kimondani ezeket nem csak lehetetlen, hanem közbeszédben értelmetlen is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szó

magyar szó

leghosszabb szó

leghosszabb magyar szó

szavak

betű

karakter

írás

nyelvész

leghosszabb szavak

leghosszabb magyar szavak

eltöredezettségmentesítőtleníttethetetlenségtelenítőtlenkedhetnétek

legeslegmegszentségteleníttethetetlenebbjeiteknek

elkelkáposztástalaníthatatlanságoskodásaitokért

megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért