Örülhetnek a természet szerelmesei: megnyitott a Duna-Dráva Nemzeti Park

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a természet szerelmesei: megnyitott a Duna-Dráva Nemzeti Park

Ismét fogadnak látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) szabadtéri ökoturisztikai helyszínei, így egyebek mellett a Mohácsi Nemzeti Emlékhely és az Ős-Dráva Látogatóközpont is - közölte az igazgatóság.

Mint írták, a szükséges óvintézkedések betartása mellett újból megnyíló létesítményekbe kedvezményes árakkal várják az egyéni turistákat és a családokat, akik töltekezhetnek a tavaszi növényvilág életet sugárzó látványával, közelről megtekinthetik a régi magyar háziállatokat és idén született kicsinyeiket, valamint fejet hajthatnak a mohácsi csata hősei előtt a szépen gondozott sírkertben.

  • A pécsi Pintér-kert Arborétum szombaton, vasárnap és ünnepnapokon tíz és este hat között tart nyitva, a területen pedig egyidejűleg legfeljebb harmincan tartózkodhatnak.
  • A barcsi Dráva Kapu Bemutatóközpont május 11-től munkanapokon nyolctól négyig fogad a látogatókat a szabadtéri területeken, az állattartó telepen és a tanösvénen.
  • A Mohácsi Nemzeti Emlékhely már pénteken is nyitva állt, ott naponta kilenctől este hatig tartózkodhatnak a látogatók, kizárólag a szabadtéri területen. Az emlékhely területén minden nap kétszer, tizenegykor és délután kettő órakor korabeli fegyverekből fegyverbemutatót is tartanak.
  • A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont szombattól nyitja meg részlegesen kapuit kilenc és délután öt között.

A nemzeti parkok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei - Budapest és Pest megye kivételével - a 2020. május 4-én életbe lépett védelmi intézkedések által megszabott keretek között nyithattak meg. Az Agrárminisztérium (AM) szerdán közölte, hogy ismét fogadhatják a látogatókat a nemzeti parki igazgatóságok kezelésében lévő kültéri kiállítóhelyek, szabadtéri bemutatóterek, emellett állatparkjaikban is újra várják a négy fal közül kiszakadni vágyókat.

Az érkezők számára szabadtéri szakvezetéseket tartanak, vendéglátóhelyeik is részben újra kinyitnak. A különleges helyzetre vonatkozó együttélési szabályok és higiéniai elvárások betartása természetesen továbbra is kiemelt fontosságú mindenki számára. E tekintetben továbbra is kérik az emberek szíves megértését és együttműködését, emellett a nemzeti parkok munkatársai is mindent megtesznek a gondtalan pihenés és minőségi időtöltés biztosítása érdekében.

A szaktárca javasolja, hogy az érdeklődők a nemzeti parkok egyedi látványosságairól, programjairól, szabadon látogatható tanösvényeiről, túraútvonalairól előzetesen tájékozódjanak a nemzeti park igazgatóságok központi elérhetőségein, weboldalain.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna dráva nemzeti park

koronavírus-járvány

koronavírus