Őrület: rendhagyó karantén kiállítás nyílik Pécsen

MTI   
  Megosztom
Őrület: rendhagyó karantén kiállítás nyílik Pécsen

Kortárs képzőművészek karantén ihlette alkotásaiból nyílt kiállítás a Pécsi Galériában. A korlátozások idejére bezárt galériában hetente egy-egy művész készített installációt a rendelkezésre álló tér és az elérhető alapanyag, eszközök felhasználásával.

Tíz kortárs képzőművész térinstallációi és intermediális alkotásai láthatóak pénteken estétől a baranyai megyeszékhely belvárosában található Pécsi Galériában. A Pécsi Galéria a karantén kezdetén bezárt, majd az elmúlt hónapokban nem adott otthont új kiállításnak.

Így az alkotók egymástól elszigetelve, a járványügyi előírások maximális betartásával, de mégis dolgozhattak, és épülhetett egy új kiállítás.

Az elkészült alkotásokból pénteken este nyílik tárlat: Burkus Judit, Doboviczki Attila, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Freund Éva, Ficzek Ferenc, Hizsnyik Dénes, Kovács Balázs, Miklya Gábor, Szabó Klarissza Médea munkái a közlemény szerint reflektálnak a karanténidőszak sok szempontból szimbolikus üres tereire és a Pécsi Galéria térbeli adottságaira.

A kiállítás szeptember 13-ig tekinthető meg. A szervezők közölték azt is, hogy az alkotók közül Doboviczki Attila és Hizsnyik Dénes idén tölti be ötvenedik életévét, ez adta az apropóját a szintén pénteken nyíló, B oldal című kiállításuknak, amely a Pécsi Galéria szomszédságában lévő Művészetek és Irodalom Házában látható.

A kiállítók számos művészeti akciót valósítottak meg együtt, de külön-külön is aktív művészeti munkásságot tudhatnak magukénak - írták. A szeptember 25-ig látható tárlat elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó és egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti "korszakok" aktivitásait, így performanszok, akciófestészeti munkák, public artos események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

karantén

koronavírus

kiállítás

pécs

tárlat

alkotás

művészet