Őrület: rendhagyó karantén kiállítás nyílik Pécsen

MTI   
  Megosztom
Őrület: rendhagyó karantén kiállítás nyílik Pécsen

Kortárs képzőművészek karantén ihlette alkotásaiból nyílt kiállítás a Pécsi Galériában. A korlátozások idejére bezárt galériában hetente egy-egy művész készített installációt a rendelkezésre álló tér és az elérhető alapanyag, eszközök felhasználásával.

Tíz kortárs képzőművész térinstallációi és intermediális alkotásai láthatóak pénteken estétől a baranyai megyeszékhely belvárosában található Pécsi Galériában. A Pécsi Galéria a karantén kezdetén bezárt, majd az elmúlt hónapokban nem adott otthont új kiállításnak.

Így az alkotók egymástól elszigetelve, a járványügyi előírások maximális betartásával, de mégis dolgozhattak, és épülhetett egy új kiállítás.

Az elkészült alkotásokból pénteken este nyílik tárlat: Burkus Judit, Doboviczki Attila, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Freund Éva, Ficzek Ferenc, Hizsnyik Dénes, Kovács Balázs, Miklya Gábor, Szabó Klarissza Médea munkái a közlemény szerint reflektálnak a karanténidőszak sok szempontból szimbolikus üres tereire és a Pécsi Galéria térbeli adottságaira.

A kiállítás szeptember 13-ig tekinthető meg. A szervezők közölték azt is, hogy az alkotók közül Doboviczki Attila és Hizsnyik Dénes idén tölti be ötvenedik életévét, ez adta az apropóját a szintén pénteken nyíló, B oldal című kiállításuknak, amely a Pécsi Galéria szomszédságában lévő Művészetek és Irodalom Házában látható.

A kiállítók számos művészeti akciót valósítottak meg együtt, de külön-külön is aktív művészeti munkásságot tudhatnak magukénak - írták. A szeptember 25-ig látható tárlat elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó és egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti "korszakok" aktivitásait, így performanszok, akciófestészeti munkák, public artos események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

karantén

koronavírus

kiállítás

pécs

tárlat

alkotás

művészet