Óriási izgalmakat hozott a fogathajtó derbi: mutatjuk az eredményeket

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási izgalmakat hozott a fogathajtó derbi: mutatjuk az eredményeket

Vasárnap véget ért Mezőhegyesen a Nemzeti Fogathajtó Verseny, a kategóriagyőztesek után az összetettben nyertesek is átvehették a trófeájukat. A többnapos derbire kilátogatók idén sem csalódtak: izgalmas versenyeken szurkolhattak kedvencüknek. Mutatjuk az eredményeket.

Május 6-9. között zajlott Mezőhegyesen az idei Nemzeti Fogathajtó Verseny, ahogy erről korábban hírt is adtunk. A vasárnap véget ért versengésen hazai lovasok mellett a szomszédos országok képviselői is bemutatták tudásukat. A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal volt látogatható.

A többnapos viadalon a hazaiak mellett osztrák, cseh és romániai hajtók versengtek a trófeákért: tizenkilenc négyes fogat, harminckét kettes fogat, valamint egyes fogatok és pónifogatok vettek részt a rendezvényen.

Szombaton zajlott a CAN országos fogathajtó verseny maraton versenyszáma, íme az eredmények:

Szabó Roland nyerte a kettesfogathajtó-versenyt

Az "A" kategóriás kettesfogatok 33 fős mezőnyében Szabó Roland győzött, 2. Kovács Szabolcs Tamás, 3. Dani Marcell Balázs, 4. Penzer László, 5 .Farkas József, 6. Farkas László. Két versenyszám után 1. Farkas József, 2. Dani Marcell Balázs, 3. Szabó Roland; a négyesfogatok maratonját Dobrovitz József nyerte, 2. ifj. Dobrovitz József, 3. Lázár Zoltán, 4. Váczi István, 5. Jiri Nesvacil (CZE), 6. Papp János. Két versenyszám után Dobrovitz József áll az élen, 2. Lázár Zoltán, 3. ifj. Dobrovitz József.

A pénteki eredményekről korábban itt írtunk.

Vasárnap a CAN országos fogathajtó verseny akadályhajtó versenyszáma zajlott.

Az egyesfogathajtó-verseny élén Kun Andrea végzett, a póni kettesfogathajtó-verseny kategóriagyőztese pedig Aszódi Richárd.

A versenyszámok összetett eredményének győztesei: négyesfogathajtó-verseny győztese Dobrovitz József, a kettesfogathajtó-verseny összetett győztese Farkas László. A további eredmények itt részletesen megtekinthetők: Mezőhegyes 2021. - Információ

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fogathajtás

fogathajtó verseny

mezőhegyes

eredmények

verseny

rendezvény

lóverseny

lovassport