Maratoni küzdelemben a fogathajtók: online is szurkolhatunk a magyaroknak

HelloVidék   
  Megosztom
Maratoni küzdelemben a fogathajtók: online is szurkolhatunk a magyaroknak

Javában tart Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. pályáján az idei Nemzeti Fogathajtó Verseny. A tegnapi versenyeredményekről: Lázár Zoltán nyerte a díjhajtást a négyesfogathajtók mezőnyében .

Ahogy tegnap is hírt adtunk róla, Mezőhegyesen az idei Nemzeti Fogathajtó Verseny vasárnapig tartó viadalán a hazai lovasok mellett osztrák, cseh és romániai hajtók is bemutatják tudásukat. Tizenkilenc négyes fogat, harminckét kettes fogat, valamint egyes fogatok és pónifogatok vesznek részt a rangos versenyen. Péntektől vasárnapig a sportrendezvényekre vonatkozó szabályváltozásoknak köszönhetően a hatóságilag kiállított védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek látogathatják a versenyt.

Lázár nyerte a díjhajtást

Lázár Zoltán nyerte a pénteki díjhajtást a négyesfogathajtók mezőnyében. A többszörös világbajnok fogathajtó 39.01 hibapontos programjával megelőzte a vecsési világbajnok Dobrovitz Józsefet (44.12 hp) és a versenyszámot harmadik helyen záró Papp Jánost, aki a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság saját tenyésztésű lovaival indult a versenyen.

Íme a részletes programtervezet:

2021. május 8., szombat

06:00 – 22:00 Istálló nyitvatartás

08:00 – 19:00 Versenyiroda nyitva tartás

09:00-tól Maratonhajtás

Ezt követően Díjátadó ünnepség – gyalogosan, zsűritoronynál

2021. május 9., vasárnap

06:00-tól Istálló nyitvatartás

08:00-tól Versenyiroda és pénztár nyitás

07:15-08:45 Hivatalos pályabemutató

08:30-tól Harmadik állatorvosi szemle

09:00-tól Akadályhajtás – Gyermek, Junior, Fiatal Hajtó, CAN-B H1, CAN-A H1, CAN-A P2,

CAN-A P1, Parafogat

Díjátadó ünnepség - GYALOGOSAN

Akadályhajtás – CAN-B H2, CAN-A H2, CAN-A H4

Díjátadó ünnepség - GYALOGOSAN

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fogathatás

nemzeti ménesbirtok és tangazdaság

nemzeti fogathajtó verseny