Ez aztán a giga mázli, vagy a sors keze?! Ötödszörre fogta ki az óriáshalat

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán a giga mázli, vagy a sors keze?! Ötödszörre fogta ki az óriáshalat

Három év alatt ötször fogta meg ugyanazt a pontyot egy horgász Bokodon. A halat a tónál érvényben lévő új szabályok szerint chippel látták el. A sikeres horgász pedig nagypapája után elnevezte a tükröst Hegének.

A Komárom-Esztergom megyében található Bokodi-hűtőtó pontyállományát jól ismeri Maczali Kevin, aki rendszeresen horgászik a vízen. Így tett október 26-án, kedden hajnalban is, amikor igazi nagyhalas kapásra ébredt. A kapásjelző először csak lassan kezdett el csipogni, aztán, ahogyan kell, begyorsult, írja a Pecaverzum.

A tónál érvényben lévő szabályok szerint 150 méterig lehet behúzni, Kevin is azon a távon horgászott. Amint megemelte a botot, és érezte, hogy a hal megindul, azonnal csónakba pattantak társával, és mentek a hal után.

Általában rámegyünk a halakra több okból is. Így kíméletesebb a fárasztás és a halvesztés esélye is kisebb. A fárasztás körülbelül 20 percig tartott. Amikor elsőnek feljött, már akkor láttam, hogy elég nagy feje van és ahhoz képest nincs akkor teste. Ismerősnek tűnt a hal, aztán a merítésnél már biztos voltam benne, hogy kivel van dolgom

- nyilatkozta a Pecaverzumnak Kevin, aki azt is elmondta, hogy bizony ezt a halat már ötödszörre fogta ki az elmúlt három évben.

„Először 2019-ben sikerült horogra csalnom, majd abban az évben még egyszer találkoztunk, már akkor 16 kiló fölött volt. 2020-ban is kétszer sikerült megfognom 17 kiló feletti tömeggel. És most ismét abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy újra a kezemben tarthattam

- sorolta fel az elmúlt időszak „randevúit” kronológiai sorrendben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

bokodi tó

ponty

óriásponty

maczali kevin

bokod

hal

horgászat