Ez aztán a giga mázli, vagy a sors keze?! Ötödszörre fogta ki az óriáshalat

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán a giga mázli, vagy a sors keze?! Ötödszörre fogta ki az óriáshalat

Három év alatt ötször fogta meg ugyanazt a pontyot egy horgász Bokodon. A halat a tónál érvényben lévő új szabályok szerint chippel látták el. A sikeres horgász pedig nagypapája után elnevezte a tükröst Hegének.

A Komárom-Esztergom megyében található Bokodi-hűtőtó pontyállományát jól ismeri Maczali Kevin, aki rendszeresen horgászik a vízen. Így tett október 26-án, kedden hajnalban is, amikor igazi nagyhalas kapásra ébredt. A kapásjelző először csak lassan kezdett el csipogni, aztán, ahogyan kell, begyorsult, írja a Pecaverzum.

A tónál érvényben lévő szabályok szerint 150 méterig lehet behúzni, Kevin is azon a távon horgászott. Amint megemelte a botot, és érezte, hogy a hal megindul, azonnal csónakba pattantak társával, és mentek a hal után.

Általában rámegyünk a halakra több okból is. Így kíméletesebb a fárasztás és a halvesztés esélye is kisebb. A fárasztás körülbelül 20 percig tartott. Amikor elsőnek feljött, már akkor láttam, hogy elég nagy feje van és ahhoz képest nincs akkor teste. Ismerősnek tűnt a hal, aztán a merítésnél már biztos voltam benne, hogy kivel van dolgom

- nyilatkozta a Pecaverzumnak Kevin, aki azt is elmondta, hogy bizony ezt a halat már ötödszörre fogta ki az elmúlt három évben.

„Először 2019-ben sikerült horogra csalnom, majd abban az évben még egyszer találkoztunk, már akkor 16 kiló fölött volt. 2020-ban is kétszer sikerült megfognom 17 kiló feletti tömeggel. És most ismét abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy újra a kezemben tarthattam

- sorolta fel az elmúlt időszak „randevúit” kronológiai sorrendben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

bokodi tó

ponty

óriásponty

maczali kevin

bokod

hal

horgászat