Ezért minden kisgyerek odáig lesz: rendkívüli játszótér nyílt a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért minden kisgyerek odáig lesz: rendkívüli játszótér nyílt a vidéki városban

Tulipánok, rózsák és pipacsok között ismerhetik meg jobban egymást az ép és fogyatékossággal élő gyerekek Szolnok legújabb játszóterén. A nemzeti lottótársaság játszótérépítési programjában a Lovas István utcában olyan befogadó tér nyitotta meg kapuit, ahol a fogyatékosság minden típusának megfelelő játékelemeket próbálhatnak ki a gyerekek. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” programjának részeként már a 22. befogadó játszótér nyílt meg.


 


 

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amelyet az időszakos, limitált darabszámú Nagykarácsony sorsjegy értékesítésével, játékosaival közösen finanszíroz. A nemzeti lottótársaság országos programjában már a 22. befogadó játszótér várja a gyerekeket. A Szerencsejáték Zrt. célja, hogy az akadálymentes és befogadó játszóterekkel már gyermekkorban, a közös játékon keresztül valósítsa meg a szemléletformálást.

A fogyatékosság nem akadály, nem lehet akadály. A vállalatunk három pillérre alapozva valósítja meg a társadalmi felelősségvállalási programját: munkáltatóként, fogyatékossággal élő játékosainknak nyújtott szolgáltatásainkkal és társadalmi szemléletformálással. Karitatív hálózatunk közel 20 éves, Szolnok városában 6 karitatív árusunk van, a régióban pedig összesen 32-en dolgoznak a karitatív hálózatunkban.

- emelte ki dr. Módra Szilvia, a lottótársaság Szegedi Értékesítési Régiójának vezetője.

A szolnoki befogadó játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak.

Ez a játszótér a gyerekek számára az esélyről szól, ami összeköti a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket. Ami minket körül vesz nem csak a gyerekeket, a közösséget és a társadalmat is összeköti

- hangsúlyozta dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő.

A Szerencsejáték Zrt. programjának köszönhetően Szolnokon nyitotta meg kapuit a legújabb olyan játszótér, ahol a gyerekek a fogyatékosság minden típusa szempontjából akadálymentes környezetben játszhatnak. A 2017-ben elindított játszótérépítési programjának célja, hogy a szemléletformálás már gyermekkorban megkezdődhessen, és ezeken a közösségi tereken keresztül is támogassa a fogyatékossággal élő gyermekek beilleszkedését, valamint sikeres, boldog felnőtté válását.

Ez a játszótér a társadalmi beilleszkedést segíti, hiszen a gyerek a gyerekekkel tudja legkönnyebben elfogadtatni magát. A városban több szinten valósul meg az integráció, mind a gyerekeket támogató, mind pedig a felnőtteket segítő programokban, intézményekben és foglalkoztatásban is

- mondta el Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A nemzeti lottótársaság 2017-ben indított játszótérépítési programja idén újabb szintet lépett, hiszen a kezdeményezés élén jószolgálati nagykövet is áll. Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők szélesebb körű integrációját. Az olimpikon kislányánál 2 éves korban diagnosztizálták Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegséget, egy ritka, genetikai rendellenességet, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik.

A befogadó játszóterekkel a következő helyeken lehet találkozni: Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerülete, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom, Nyíregyháza, Eger, Győr, Szekszárd, Pécel, Pomáz, valamint Szolnok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szerencsejáték zrt.

játszótér

fogyatékosság

szolnok